Det satt en lapp på kylskåpet

När man är som surast över en sunkig onlinetenta är det skönt att tänka till på saker man uppskattar. Som en lapp på kylskåpet som visar att jag är uppskattad för den jag är :)

Ibland kan man behöva lugn

Utan laptop försmäkta jag på denna ö…hade Pippi Långstrump kunnat säga om hon drog till Tärnaby utan dator. Nu var det inte hon utan jag som gjorde den missen. Men inget ont som inte… så nu har jag vilat en långhelg och verkligen laddat batterierna inför semestern :)

Vad är du ute efter – egentligen

Jag skapade en ny teori för några veckor sedan; The Thing on a String Theory :) Den går ut på att vi medvetet bör bestämma oss för vad vi är ute efter i mötet med en annan människa. Vill jag förändra eller övertyga den andre. Eller vågar jag försöka förstå den andre, och kanske ändra åsikt? Var är du i fjädern?

Jag står på en boll och balanserar

Balans i livet är inte alltid lätt. Men slöa helger och mys med familjen är ofta en räddning. Att dessutom kunna skratta åt en översovning kanske är ett vaccin mot överansträngning, om man nu inte är för rädd för misslyckanden ;)

Bedöm dig efter egen måttstock – inte andras – eller?

Det är ju lätt att säga om man är rektor och tillkämpat hurtig läser innatill inför hundratalet grundskoleelever. Inte lika lätt mitt ute i verkligheten där konkurrens och prestationskrav möter inre demoner och rädslor. Att uppskatta sitt arbete och att gilla sig själv är inte bara att göra. Det kräver träning…

Läst på en väggen i en möteslokal

Hittade en rolig text i en möteslokal som började ”Why not a meeting? Are you lonely? Do you hate having to make decisions?…” Texten försökte ironiskt varna för att hålla onödiga möten :) Jag var tvungen att skriva en egen ”Why not a workshop? Do you want to participate and act together with colleagues? Do you want to…” ;D

Jag – en slickepinne

Fick till mig ett nytt begrepp idag – lickable. Det avändes för att beskriva mål för ett företag eller en produkt. Man är slickbar och ger den reaktionen hos sina kunder. Men kan en person mätas så? Kan jag vara lickable?

Vådan att jobba med de smartolistiska

FÖrstår du att frågan vid matbordet ”Peter, kan du skicka smöret” inte handlar om att jag ska svara ”Ja” utan att jag faktiskt ska skicka smöret på en gång…då är du en social tillgång och inte en smartolistisk person som är för smart och holistisk för de enkla små frågorna :)

Är nationalitet den största kulturella pålagan

Nationaldagen är fylld av kulturella markeringar. Synd bara att den måste kopplas till nationaliteten och inte till den kulturella gemenskapen. Om vi ser kultur som deltagande blir det fritt fram att delta i vilka kulturella evenemang som helst. Och vi kan vara vilka nationaliteter som helst. Båda vägarna :)

Jag – en snackis

Det har snackats om mina inlägg i fikarum runtom i regionen :) Att jag är en snackis på det sättet är ju roligare än att jag är en snackis med många ord, och tänk om jag hjälpt någon att förändras, att utvecklas, wow :D