Agilt varande och The Beauty in Math

Var med och genomförde ett litet introduktionsprogram i agil utveckling och agilt varande förra veckan och kom ihåg hur Marcus Du Sautoy visade hur många människor som gissar på antalet godisar i en glasburk kan komma väldigt nära korrekt antal. Kanske något för Planning Poker i Scrum?

Politik och känslan att vara betydelsefull

Om hela min existens står och faller med om jag blir lyssnad på och uppfattad som kompetent blir jag till en liten rädd människa som behöver ständiga bekräftelser på min rätt till existens. Och jag tar till vilka medel som helst för att tillgodose dessa inre vargar. Jag läser en artikel i ST med citaten “…men då de inte lyssnat på oss…” och “Vi ville helt enkelt ge dem en knäpp på näsan” och inser att politiker inte är annat än vanliga normala rädda små människor som inte drivs av andra inre krafter än de simpla rädslor som vi andra härjas av. Det gör mig mörkrädd!

Förändringsledning med The Human Element

När vi satte oss för att arbeta i fikarummet fick vi väldigt lite gjort – på utsidan. Men samtidigt träffade vi väldigt många nyfikna och engagerade människor som ville fråga och berätta så vi fick väldigt mycket gjort – på insidan. Förändringsledning med Wilber och The Human Element – I like :)