Bakom en flugsvamp

I baksätet på en passat, norrut på E4, påföljdsmässig hastighet, bakom en lastbil som fraktar en stor flugsvamp på flaket :) En bra men intensiv dag med kunden i Gävle är över. Jag är trött och längtar…
Tankarna kretsar kring bra exempel på förståelse. Jag kommer på väldigt lite och huvudet skickar iväg mig i andra reflektioner, om andra händelser och samtal under dagen, och jag försöker använda mig själv som försökskanin, men jag själv förstår ju inte ;) Hur fungerar vi, varför gör vi som vi gör, vad driver oss? Som Victoria frågade i lördags; Vad gör vi här? Är det här ett spel, pappa, vad är nästa nivå? Hon är bara 8 och ett halvt, varför kan hon inte bara fråga hur barn blir till, nåt som jag förstår och kan svara på ;)

Jag minns en t-shirt som en grymt duktig kollega till mig hade på sig en morgon för ett par år sen med texten ‘Det finns 10 personer som förstår den här texten, du och jag’ :D Jag var, och är fortfarande glad över att jag förstod den. Tror att det påverkade honom att börja på vår grupp senare :) Tänk den som försöker lära sig det binära talsystemet utantill, utan att förstå hur det funkar ;) Så skoj att lära sig alla tal utantill, börja med 0, 1, 10, 11! Den dagen du lär dig att räkna och ser likheten med det decimala talsystemet blir du plötsligt effektivare, du kan lösa fler problem och du kan dessutom ganska enkelt räkna oktalt med basen åtta eller hexa med basen sexton :)

Hmm…något nördigt exempel möjligen, men min hjärna är lite nördig just nu

 Den förstår inte mer ;) Men jag lyssnar på Alan Parsons, vilar och mår på det hela taget rätt bra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *