Båtvett, hästvett och morsdag

Sista söndagen i maj. Då är det något speciellt, eller det är dubbelt speciellt. Det är morsdag och det är Elitloppet. Det betyder krock, och har orsakat en del besvär men nuförtiden har travintresset minskat så pass att det går att se loppet i efterhand :) För över tjugo år sedan, med nytaget körkort, fick min mamma vänta på Axamo flygplats, på självaste morsdag, för att jag skulle se klart Elitloppet som vi inte hade VHS-bandare att spela in med ;)

Kul att se Triton Sund i det här sällskapet, en riktig kanon, och som fick extra plus i värningen inför första försöket. Min favorit är dock Torvald Palema, mest på grund av att det är Åke Svanstedt, före detta medelpading och uppvuxen i Sörlindsjö några hundra meter från min mammas föräldrahem. och sedan bosatt i Mellangård strax bortom. Men Pierre Levesque, en sån förare, grym! Wow, nu startar dom, inte suck, omstart. Men när dom väl startar, å hej o hå 1.06.7 på första 500, och 1.09.4 första 1000. Sahara Dynamite gled fram till seger efter ett ovackert lopp :) Tur för Scarlets Aino som stördes i omstarten. Andra försöket, här kommer världsrekordkusken Tim Tetrick, med Buck I St Pat till start, mot Åke Svanstedt som sagt. Oj, nu kör dom andra, och Buck I St Pat galopperar innan den ens kommer fram till start! Och samma fart som i första, med en sjukt körande Tim Tetrick som dock misslyckades kapitalt, med 1.09.8 i mål för Jaded och med Torvald Palema på andra plats. Fint :)

Och herre gud, Elitloppet 2009 körs, och så långsamt det går. Goop tassar fram i täten i tränngstemp, och Torvald Palema ligger i tredje ytter och ser ut att ha svårt att hinna fram. Men i sista sväng körs det så utta h-e och tror du inte på f-n att Torvald Palema hinner fram och tar hela kakan! Åke vinner Elitloppet igen, Medelpad tar åt sig del av äran, och Attmar församling har sett en bygdens son vinna stort igen :)

Eftersom det här är en dagbok måste jag också skriva att vi haft sjukt varmt i Sundsvall den här helgen. Strax under igår, och strax över trettio idag! Eftersom vi åkte båt fläktade det skönt utefter kusten så vi märkte inte så mycket av den tryckande värmen förrns vi kom hem.

4 thoughts on “Båtvett, hästvett och morsdag

  1. Just det, kvantar finns :) Det är så skönt att man uppfunnit kvantarna, för sedan dess kan man svara ja på en antingen-eller-fråga och bli uppfattad som en modern kvant istället för en skojfrisk mystery man ;) Men jag vet nog jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *