Bilder ger en extra dimension

Jag har ett intresse, ibland gränsande till passion, och det är mitt bildskapande. Det är inte endast fotografi, utan det är bortom arbetet med kameran ett långt och detaljerat efterarbete med färger och ljus, ibland retuschering och montage. Panoramor är ett delintresse som jag känner väldigt starkt för.

Jag försöker att se så mycket jag kan, och så ofta jag kan, min omvärld i bilder. Hur väl är den här bilden balanserad, känns det stökigt eller rent? Är den vilsam eller upprörande? Mitt sinne för struktur och sammanhang gör sig tydligt i mina bilder. Det ska gå att finna något i bilden, jag vill ha en röd tråd. Även om en del av mina bilder ställer frågor och verkar gåtfulla är det ändå en tanke bakom som går att följa.

Nåväl, en passion för bilder är ju inte så fräckt om det existerar för sig själv, då är det ju endast en avkopplande hobby ;) För mig är det lite mer. Jag använder mina bilder i olika sammanhang på jobbet. Antingen för att framkalla en känsla eller för att illustrera ett resonemang. Jag har använt bilder som hjälp till reflektion eller visualisering. Det ger de mest makalösa upplevelser. Denna bild 

visar ett gäng röriga och rörliga ankor som jagar en brödbit. En deltagare på workshopen reflekterade över sin livssituation och kopplade den till just denna bild med orden:

Det är ankor som jagar en brödbit. Det är fart och stress, och det rör sig väldigt mycket! Det är tydligt att det är jakt och stark konkurrens.
Och det är jag som är brödbiten!

Är inte det fantastiskt :D Vilken gåva hon gav till den gruppen :)

Det första galleriet innehåller bilder från Barcelona. Hösten 2007 tillbringade jag och Mia en lång weekend i Barcelona med mycket foto, mycket arkitektur och mycket Gaudi – förutom allt övrigt mysigt ;) Jag har längtat till Barcelona under halva mitt liv och fick äntligen uppleva Sagrada Familia och några andra under skapade av Antoni Gaudi, en makalös person. Inför hans konst fick jag plötsligt svårt att hitta sätt att skapa bilder. Jag var för uppslukad och upprymd av hans skapelsers djupa skönhet. De försök jag ändå gjort ser du i det här galleriet.

Jag har använt bilder av Gaudi i jobbet och de har alltid fungerat väldigt bra.

Kolla själv på Galleri: Gaudis Barcelona :D

2 thoughts on “Bilder ger en extra dimension

Kommentera