Bland vargar och småfåglar

Oj, nu hettar det till i vargfrågan :) Jag läste en fascinerande insändare i gårdagens ST, Kräv kommunal folkomröstning i vargfrågan. Alla har rätt till sin åsikt, och då är insändarsidor bra. Men alla har också rätt att ha en annan åsikt, och det hade jag i det här fallet. Jag gick igång på artikelns fokus på den mänskliga rättigheten att demokratiskt rösta om vi ska ha varg i kommunen eller ej. Jag har kunnat förstå de som vill begränsa både älg och vargstammar och jag förstår de som försöker utrota paddor i Australien och råttor på Galapagos. Men plötsligt skulle vi kommuninvånare få rösta om en djurart hör hemma här eller ej, och då reagerade jag :)

Jag skrev snabbt en insändare, som möjligen innehöll för mycket ord, men som ändå blev rätt kärnfull och förhoppningsvis lite humoristisk. Den publicerades i morse i både Sundsvalls Tidning och på ST.nu; Bland vargar och småfåglar. Får se om debatten brakar loss på allvar nu ;)

3 thoughts on “Bland vargar och småfåglar

  1. Klockrent inlägg i debatten! Men jag tror att det kommer att behövas ett inlägg som förklarar ordet ironi, för första kommentaren på st.nu är ju helt underbart oförstående till att du vill rösta om allt haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *