Bustad av bylingen men A på tentan

Väl hemkommen från Tärnabys vårvintervackra fjällvärld, mitt i ett frenetiskt bokslutsarbete inför morgondagens rapportering reflekterar jag över den gångna påskhelgen som fick sträcka ut sig över tisdagen. Skärtorsdan blev en riktig skärseld, en skräcktorsdag. I Strömsund, 23 km innan avfarten i Slussfors, går hastigheten ner från 90 till 70 genom samhället. Jag, som var uppe i tempo efter att ha kört om en skum bilist i en gammal 740 som körde om före backkrön och kurvor och en sån man inte vill ligga bakom när man har en familj i bilen, hann såklart inte sakta ner tillräckligt utan blev skjuten med laser i 82 km/h. Mitt i samhället, stoppad av en barsk polishand, hade jag en låång kö bakom mig, inklusive 740-dåren, som alla låg i skjutskugga och som inte drabbades. Det misstaget kostade 2ksek (sitter som sagt med resultatet, därav ksek ;) och orsakade en påsklång period av retsamma kommentarer från familjen.

När jag kom hem, efter en långsammare körning, hade jag fått resultatet från sista temat på delkursen Sociologins klassiker. Jag fick ju godkänt redan innan påsk, så jag var säker på att ha fått godkänt på delkursen, men nu fick jag poängen. Det är helt sjukt hur sned uppfattning jag har om mitt eget arbete. Jag kapitulerar fullständigt i och med detta. Rapporten var ett snabbjobb efter lång tids grubblerier om hur man jämför tre giganter inom sociologin. Jag var osäker på hur jag skulle få flyt i texten, lämpliga kriterier för jämförelsen och schyssta referenser till både deras verk och annan referenslitteratur, och jag bröt med timebox på fredagkväll. Jag chansade på att det skulle räcka till 10 poäng och godkänt. Men trots mina minskade ambitioner cashade jag in 19 poäng av 20 möjliga! Man skulle ha 10 poäng för godkänt. Det innebär att dessa nitton ju bör ge ett A, wow :D

Halleluja! I’m a total stranger to myself ;)

3 thoughts on “Bustad av bylingen men A på tentan

  1. Ja, ja, jag kom själv hem från påsk, men inte hade jag nåt fint betyg i brevlådan. Men jag ska väl vara nöjd ändå som klarar mig genom min egen kurs på nåder. Fått en del stöd av dig faktiskt, tack för det!

  2. Ja, stranger, grattis till betyget. Jättekul, välförtjänt är jag säker på.

    Men du, det här med bilkörning….Är det verkligen din grej? Är ganska säker på att polisen inte ger dig 19 poäng av 20 möjliga i laglydig körning :-)

    Fast jag är glad att du kom hem välbehållen och bara några futtiga kronor fattigare. Mycket värre om pengarna var kvar men du borta ju.

  3. Nja, som insiktsfull stranger inför mig själv så är jag väl inte rätt man att svara men men… det handlade om 12km/h för fort, en meter efter 70-stolpen typ ;) Visst, för fort, och jag erkände och skrev på direkt utan krusiduller, men jag körde på värre vägar under påsken som kunde slutat värre, om än i lägre hastighet.

Kommentera