Ca va? Ca va!

Märkligt hur jag kan ha saker i huvudet under en period. Så intensivt i huvudet att det färgar stora delar av mitt tänkande och även det filter som jag tar in omvärlden med. “Ca va” har varit ett sånt ord eller begrepp som jag haft grunnande i mig ett tag. Va fasen betyder det, och när sjutton använder jag det? Jag stötte på det i ett mejl för ett tag sedan och har inte kunnat hitta klarhet.

Förrän i kväll :) Jag såg ett litet franskt stycke ikväll, Ensemble cést tout (Tillsammans är man mindre ensam), och ca va användes flitigt. Så flitigt att jag till slut fick grepp på uttrycket utan att behöva slå upp det. Tillräckligt många exempel på sammanhang och människor och ord gjorde att jag fattade ca va. Solklart för de flesta av er, och egentligen för mig med när jag fattade ;)

Ca va? Allt bra?

Ca va! Allt e ok, och om det vore nåt så har jag inte förtroende för dig eller för situationen att berätta något mer än det…just nu. Ca va!

Och då är vi inne i hissarna igen, och nivåer av förtroende och öppenhet. Jag ska öppet börja skriva på en idé där, utan att vara klar, så ovanligt, och se om jag kan hitta lite klarhet för mig själv bland alla våningar, Ca va :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *