Jag har fått ett A

Wow, jag som lämnade in i förtid. Jag som siktade på att klara ett E för att få godkänt. Jag som gått och väntat med lätt rädsla i halsen. Jag fick ett A! Helt otroligt :) Betyget A betyder ”A Studenten har visat fördjupade kunskaper och/eller färdigheter i alla läromål. Studenten har dessutom visat en mycket god förmåga att förstå och själv föra fram sociologiska argument, och därtill visat mycket god analytisk förmåga.”. Det är ju helt fantastiska ord och något jag aldrig kunde förespegla mig i början av kursen. Fasen så glad jag blir…och så peppad jag blir av att sluta ännu tidigare i mina examinationer ;)

Jag lämnade nyss in examination 2 i metodkursen. Du ser materialet på sociologisidorna. Det är rätt mycket tabeller och grafer och säger nog inte så mycket om det jag faktiskt gjort och lärt mig, men massor av saker – centralmått som typvärde, median och aritmetiskt medelvärde – frekvenser – grafiska presentationer mm har vi nu klarat av. Det är väl mest programmet jag slitit med att förstå, de övriga begreppen kunde jag sen tidigare. Jag menar, med en tjugo-flikars excelkalkyl för familjens budget lär man sig ett och annat om statistik och grafisk presentation ;)

4 thoughts on “Jag har fått ett A

  1. Inte trodde du själv att du skulle få E. Under hela tiden som jag läst din blogg så borde det vara självklart med A. Grattis Peter!!!! Skönt att få lämna det bakom sig?

  2. Tack så väldigt hjärtligt :) Klart jag är glad som sjutton! Klart att jag inte trodde att jag skulle få ett E, men däremot inte A eller B :) Och min tanke att det skulle göra mig lugnare framåt sett verkar ju vara helt missuppfattat. Jag verkar ju snarare bli mer girig och tävlingnriktad ;)

    Andreas, jag körde typealyzer och fick märkliga resultat… skumt nog så stämde kanske en del. Hur såg din egen analys ut?

  3. Strålande Peter!! Du imponerar och nu väntar jag bara att få börja själv. Jag har börjat fått en idé om vad det är det här handlar om och innebär som. Det känns spännande.

Kommentera