Medveten upplevelse, so what jag sumpade tentan

Enligt psykologen Daniel Gilbert (Stumbling on Happiness) är den största skillnaden mellan människor djur den medvetna upplevelsen. Att bygga en pyramid är ingen bedrift enligt honom, det kan vilken myrkoloni som helst göra. Att se och uppleva pyramiden är starkare. Att minnas pyramiden och att fantisera ihop en pyramid i hjärnan är en unik gåva som endast människan har. Att på detta sätt skapa sig en bild av framtiden är den viktigaste egenskapen hos oss. Antecipatorisk planering kallas det, att kunna förutsäga framtida behov och låta dessa styra beteendet idag.

Jag sumpade min tenta i social interaktion och kognition igår :( Jag orkade inte skriva klart den medan jag var i Duved. Det var för intensivt, för tidiga morgnar och för trötta kvällar för att jag skulle orka igenom hela sammanställningstentan. Skrev som en iller på lördag kväll och tog vid för att göra klart igår kväll när vi kommit hem från Åre. Men jag orkade inte och kände att nu får det fankenimig vara nog med prestationer.

Jag älskar mig ändå, och att flunka en tenta gör inget i det stora hela. Eller flunka och flunka. Jag får skicka in den för en senare bedömning så det blir ju av ändå. Men risken är nu att jag inte kommer in på den fortsättningskurs som kräver en genomgången kurs i social interaktion för att ge behörighet. Det känns surare, men kan ju ge en lite lugnare vår istället ;) Inget gott som inte har lite ont med sig.

Så har jag antecipatoriskt planerat och fantiserat ikväll ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *