Min kära bortskämda lilla kroppsdel

Vissa människor är duktiga på att springa och behöver snabba ben. Andra är duktiga på att klättra och behöver starka ben och armar. Några är duktiga på att sjunga och behöver starka lungor och tonräta öron. Jag är inget av det. Jag är smart istället. Det kräver en snabb och effektivt ihopkopplad hjärna. Det har jag. Den har en fallenhet för strukturer och mönster. Den älskar logik och antilogik. Den har också osedvanligt låga associationshinder.  Siffror ligger till grunden för mycket av våra upplevelser och förutsättningar. Tycker den. Jag har alltid trott att den här klumpen som sitter högst upp på halsen alltid ska finnas där, att den alltid ska finnas till hands. Lika snabb och smart varje gång jag behöver den.

Men under ett år med crescendo ikväll har jag insett att så är inte fallet. Detta neuronpaket har ju divaliknande krav. Som en bortskämd liten unge kräver den skötsel och underhåll. Just nu är jag så trött att jag inte kommer ihåg varför jag är så stressad, så jag klarar inte av att göra något åt det :( Hjärneländet hävdar att jag har för lite sömn i kroppen och att jag behöver vila. Som att den kan bestämma det! Jag har också lite kasst med energi och blodsocker i kroppen och då surar hjärnskapet ihop helt och vill inte vara med.

Kan du tänka dig hur det känns att sitta på ett möte en sen eftermiddag med lite för mycket kaffe och ett par frukter och en lunch för lite. Det är lite spänd stämning på mötet för du har inte riktigt nått upp till det resultat du borde. Nu är läget att vara lite smidig, stark och smart! Nähä. Då ska klumpen tjura. Kan du känna med mig i den situationen. Känna hur det känns när det inte föds en enda smart tanke i skallen, inte ens en enda liten tanke av vilken sort som helst. Döden. Det är rena döden. Som nu, jag kommer fortfarande inte på vad det är som stressar mig så, och nu ska jag lägga mig med en penna och ett papper vid sängen och se om jag vaknar i natt med minnet av vad det var jag borde ha gjort.

Nåväl, om du inte fattar ett dyft av det här inlägget så är det bara ett bevis för att jag har rätt. Min divahjärna har slutat funka om den inte får rätt pyssel och omvårdnad. Det ger blogginlägg som det här :)

Hmm…men hey…om jag i det här inlägget har rätt om min hjärna…då kan den ju knappast ha lagt av eller hur. En avslagen hjärna resonerar inte så klokt. Då är den ju med mig ändå. Hurra, vad skönt, jag har bemästrat dig din lilla myspysgosedatabank :) Fast vadå, om den aldrig slutat funka, om den inte förvandlats till en diva… Skit, då är det ju likt förbaskat fel ändå. Hela inlägget är ju falskt, det är ju knappast en fungerande hjärna som skriver om sig själv som den ofungerande hjärnan, suck. Det signalerar allvarliga tecken på en hjärna som gått i blockad…och satt sig med en cafe latte med fötterna på bordet och börjat surfa runt på schulmans och sexbloggar och läser kvällstidningar :D Tala om döden.

Och …

BRYT… Klassisk oändlig loop :) Är det nåt jag känner igen så är det det. En oändlig loop tar aldrig slut och leder ofta till hängningar, minnesproblem eller vansinne. Så då bryter vi här.

BRYT

One thought on “Min kära bortskämda lilla kroppsdel

Kommentera