Pidagen – nu är vi där igen

Så har ett år gått och vi når fram till årets pi-dag, 03,14,09 :) Jag kommer att vara i Umeå, och med tanke på att jag har familj och svärmor med i bilen så lär ju körtiden upp dit kunna bli något i närheten, 03,14 typ ;) Jag längtar redan till pidagen om sex år då vi kommer att kunna skriva 03,14,15 som ju är de fyra första decimalerna på pi hihi. Man har det inte roligare än man gör sig juh. Nu gäller det att se till att vi firar med en rund (!) tårta, gärna med diametern 2dm för då får vi tårtytan att bli pi dm2 :D

Men varför firar vi inte roten-ur-10-dagen? 03,16? Tänk om 13 år när vi kan skriva 03,16,22 hehe. Det blir ju fantastiskt. Eller nästa år när vi kan fira ett sedan länge saknat helt binärt datum. Vi kan fira 37-dagen 10-01-01 eller 38-dagen 10-01-10 eller 41-dagen (fasen att jag fyller 43 år nästa år, det vore ju coolt att fylla 41 år den 1 oktober 2010 :) 10-10-01 eller 42-dagen 10-10-10 och tänk sedan 10-10-10 klockan 10:10 då vi skulle kunna skriva 2-2-2 kl 2:2 så jäkla fräckt, det binära talsystemets stora dag. Den största sedan tideräkningen startade, eller nej, fasen också. Tänk vikingadj-arna som kunde fira år 1010-10-10 klockan 10:10. Jaja, fel årtusende igen då ;)

14 thoughts on “Pidagen – nu är vi där igen

 1. Vill bara hänvisa till tidigare inlägg den 10 mars om det här med att omvärlden kan ha förutfattade meningar om att programmerare är riktiga nördar som bara tänker i koder. Du häller vatten på kvarnen, käre Peter. Du är din egen Mary Shelley som håller på att bygga upp en bild av dig själv som en kille med coca cola bottnade brillor.

 2. Jo, men det här är ju bara nåt jag hört :) Och igår kväll så hade jag en flerhövdad belyssnarskara som ivrigt pickade i sig alla aspekter av denna speciella dags perspektiv. Och det var hederligt normalt folk, flera av dem utan glasögon ;) När jag kunde berätta om Adas namnsdag så steg till och med spänningen än mer…

  Och det är ju så, att jag tar dagen som den kommer, och hux flux så landar det en dag med starka pi-förtecken, och då är det ju att bara åka med. Jag är ju en ad-hoc-sapiens i själ och hjärta och väntar inte på såna här dagar varje dag. När kommer nästa tillfälle (jag frågar för jag lever för dagen endast) då en svensk ort har namnsdag?

 3. Jag lämnar den frågan till er övriga ett tag. Nån som vågar utmana en hemsk tvilling i manlig herrort?

 4. Du kan ju åka till Ale och prata med Ale en stund. Det kan vara en plats sundare än knutby kanske. Hade en chef en gång som hette Ale, men vet inte om han bodde där.

 5. Ja, så har snart roten-ur-tio-dagen gått till ro, och vi har avhandlat en mängd viktigt på denna sida. Ale var oväntad, och Knut(by) likaså fastän på annat sätt :)

 6. Finns en by som heter Sören. Vet inte om/när Sören har namnsdag. Jag tog dock en bild en gång av en vägskylt med Sören och skickade till en bekant med namnet – han blev glad! ;)

 7. Sören, en småort i Kalix kommun. Klart att man måste vara norrlänning för att kunna en sån sak :) Och Bo, Bulten i Bo, en klassiker i Emil-sammanhang. Jag kan se den scenen enkom för att se de två giganterna inom svensk teater Pierre Lindstedt och Björn Gustafsson slåss så blodet ryker hehe :) Men finns Bo på riktigt?

  *kollar*

  Ja, fasen i mig, Bo är en småort som ligger i Höör, och därmed går poängen till Bulten eftersom Bo har namnsdag den 5 juni! Bravo bravo!

  Fler orter? Vi har väl inget annat för oss här ;)

Kommentera