Risken att gå för långt

Jag undrar jag. Kan man, kan jag reflektera för mycket? Finns det en gräns vid vilken man jag tappar bort sakfrågan? Ibland upplever jag att jag reflekterar över ämnet vi pratar om, och när jag upplever det så reflekterar jag över det och undrar hur det påverkar gruppen och samtalet och mig, och då får jag ofta en reflekterande tanke om varför jag lyfter mig från sakfrågan och in i reflektion om reflektion så ofta. Det här låter lite snurrigt och är det också, och ändå så sitter jag här och reflekterar över hela spektaklet. Jag känner att jag är nära att reflektera över mitt bloggande och reflektions-reflekterande men jag ska låta bli annars kan jag inte somna :) Som man inte ska fråga tusenfotingen hur hon kan gå med tusen ben, så ska man inte fråga mig varför jag reflekterar så mycket ;)

Jag sitter och ser på paråkning på konståknings-EM och tre par har dabbat sig, ramlat och lyft fel och hållt på. Kanske de börjat tänka på hur de kan vara så grymt duktiga och försökt göra den omdevetna kompetensen medveten och vips kräver den mental kapacitet istället för att utföras automatiskt. Ukraina får ingen medlj står ganska klart nu efter att bara landat på tredje plats efter sitt åk, och då är tyskarna Savchenko och Szolkowy kvar att köra och det ska ju bara vinna guld…eller :)

Men att reflektera för långt kan vara som att ha ett ohemult pushande på en stack utan att ha koll på sina poppar. Det är svårt att veta var vi var innan vi började pushandet. Alla som arbetat med rekursiva funktioner med manuell hantering av stacken vet vad jag talar om :) Plötsligt så tror jag att jag är tillbaka i samtalet och sakfrågan eller problemet men så visar det sig att jag ligger en nivå fel i förhållande till de övriga och allt blir knasigt… Knasigt men kul, och alltid nåt att reflektera över :-D

Nu så, nu är de igång, grym åkning, vackra lila nyanser i kläderna, mjuk, skön och stämningsfull musik, men nu ska vi se poängen för tyskarna…det här är givet guld tror jag…wow nytt säsongsrekord, över 132 poäng, och det är ett solklart överlägset GULD. Skoj! De gjorde det inte de andra klarade av. De kopplade bort hjärnan och tankarna, och slog på den mentalt tränade och framgångsälskande mekanismen som de nött fram otaliga timmar i träningslokalen.

Dit ska jag gå och träna sakfråga :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *