Sociologi och slalom eller tvärtom

Jag har ägnat hela dagen åt ännu en slalomtävling :) Alla ni som känner mig inser att jag nu inträtt det mentala stimmet slalom ;) Men, njaej, så är det nog inte. Det är bara så att tjejerna tränar och tävlar enormt intensivt. Victoria hade idag sin tredje tävling på fyra dagar! Det gick jättebra, men backen var svårare än vad hon någonsin åkt i, så att hon föll i andra gjorde mig glad. Jo, glad, för det innebär att hon trots att det var svårt, och trotsa att det var isigt och spårigt och hon var trött efter dessa tuffa dagar. Ja, trots allt detta så stod hon på med högre fart och mer kraft i andra åket än i första. Visst, hon stod på örena strax nedanför de portar som jag i min roll som portdomare bevakade. Visst, jag missade ordern i radion att vi skulle ha “startstopp” i rädslan och oron över hur det gått. Men hon klarade sig, och hon fullföljde loppet, och efteråt tror jag att hon lärt sig och känner sig starkare :)

Jag lyckades kombinera slalomen med andra behov :) Nja, inte sociologin eftersom det snöade och Sociological Theory inte är vattensäker ;) Däremot hade jag kameran med och tog en massa bilder innan snön och dimman gjorde det omöjligt. Det är ju så himla kul att fota slalom, även om resultatet inte är vad jag förväntar mig… Jag stod på samma position hela dan idag så jag ställde upp kameran på stativ och tryckte av en bild exakt när åkarna passerade min fixpunkt. Då kunde samtidigt fota och arbeta med domeriet, som jag för övrigt gjorde makalöööst bra. På gräns till medalj sa dom, men jag såg inte röken till medalj annat än via kameralinsen ;)

Om du vill kika på bilderna så ligger dom i ett av gallerierna. Du kommer direkt dit via https://www.petera.se/blog/nolbyalpina.

One thought on “Sociologi och slalom eller tvärtom

  1. Jag tycker att du har fina bilder. Det är en skön känsla i ljuset som inte jag känner igen. Den ger ett nästan overkligt intryck av färger och kontraster :) Sen ger farten en lite suddig rörelseoskärpa, antagligen för din höga ISO och förhållandevis långa slutartid (1/125 eller /250?). Men den ger en till dimension i känslan där det som sagt känns nästan overkligt.

    Var nöjd över det du presterat. Jag har sett värre på många ställen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *