Meny Meny Framåt

Transaction & Messaging Congress 96

Keynote: CICS and MQSeries

Måndag 4/11 10.30

På den första gemensamma sessionen hade de tunga killarna huvudansvaret. På en jätteduk visade de upp IBMs strategier när det gäller Network Computing.

Alfred Spector PhD grundade Transarc 1989, och han är idag IBM General Manager for Transaction Processing. Han pratade om förändringar som kommer att ske i affärsvärlden framtiden. Han hade tagit fram prognoser på det, och de visade på att en stor del av ekonomin kommer att genomgå dramatiska förändingar ... och det ska ske med hjälp av teknik! Han spekulerade i en framtid om tio år med 10000Mips åt folket, >100Gb HD och >1Gb ram. Det han naturligtvis ansåg var viktigare än dessa HW-fakta, var mjukvara! Utan snabbt framtagen, stabilt funktionerande och flexibelt resurserbjudande program kommer inte denna kraft att kunna tas till vara. Det gäller därför att se till att de system som finns ute kan kommunicera med varann på ett effektivt sätt. IBM startar en hård satsning på mjukvara och det är en allt viktigare bit i deras organisation.
Han drog ochså andra slutsatser, om att de som utvecklar och använder de nya systemen är utbildade på rätt sätt. Han drog parallellen till kongressen och tyckte att det var kul att så många delade hans åsikt om just det här med utbildning och nyfikenhet i nya system...och hälsade alla välkomna.

Bill Turner är Director of Transaction Systems, IBM UK Laboratories Ltd i Hursley. Han pratade om 'Drivers of Change' som han beskrev med ett antal huvudteman, bla:

och allt detta ledde fram till 'Network Computing'. Vad Network computing innebär hade väl var och en på kongressen olika uppfattning om, men alla fick vi enas om IBMs ideer som definitivt visade sig vara mer än bara frågan om man ska köra NC eller PC.
IBM vill vara med och leverera mjukvara för att stödja all hantering av dataöverföring end-end. Från användaren som kommer in i infrastrukturen via normala applikationer, web broswers osv till back-end-system som erbjuder datalagring och inter-företags-kommunikation.

Colin Osborne är IBMs Business Manager for MQSeries. Han pratade om 'the Middleware Mayheim' som han uttryckte det. Detta 'Mayheim' skulle lösas genom MQSeries som back-bone. Colin beskrev hur lyckosamt MQ hade varit i de Olympiska spelen, trots allt, och det var faktiskt imponerande siffror som han visade.
Han beskrev MQ i vida ordalag i former som 'MQ - A Network Computing Enabler'.

Ian Harvey är TS Business and Strategy Manager. Han pratade mest om CICS och Transaction Server. Det var allmänt prat om hur bra CICS hade visat sig i de Olympiska spelen. Han pratade om hur viktigt det var att CICS sträckte sig längre ner genom de tekniska strukturerna. En av effekterna av det är att de har Java- och C++-klasser framtagna för CICS, till och med stöd för OLE. Vidare så skröt han ganska bra om den nya CICS-versionen för NT, Transaction Server for NT, som nu baserade sig på kodbasen från Transaction Server for AIX. Det är DCE-stöd och innehåller Encina.