Transaction & Messaging Congress 96

Berlin 4-7 November

 ©PEAX
Första veckan i November höll IBM en konferens om 'Transaction & Messaging', dvs CICS och MQSeries. Den hölls i Berlin och varade i fyra dagar. Det var sju parallella sessioner under dessa dagar, så jag riktade in mig på det som var intressantast om MQSeries, och det var en hel del. Anteckningarna från sessionerna har jag skrivit rent och de går att läsa på följande sidor. För att förenkla eventuella utskrifter finns samma information som ett WORD-dokument; TMNOTES.DOC.

Måndag 4/11

9.00 Welcome to MQ-Series
10.30 Keynote: CICS and MQSeries
14.00 MQSeries - How & Where Do I Start
15.30 Advanced Messaging Solutions
16.45 Designing CICS Object Oriented Applications


Tisdag 5/11

8.30 MQSeries Systems management
9.45 Total Solutions with IBM MQSeries Bridges, Gateways and Bindings
11.15 Introduction to Encina
13.45 Keynote
14.40 Vendor session - MQView
16.10 Writing and Designing MQSeries Applications
17.20 MQSeries Exits


Onsdag 6/11

8.45 Exploiting MQSeries Features in Applications
10.00 Using MQSeries in CICS Applications
11.30 Introduction to Client/Server Security
14.00 MQSeries Three Tier is Enterprise Client/Server
15.30 MQSeries Trends and Directions
16.45 Problem Determination for MQSeries Distributed Products
18.00 MQSeries Q&A panel


Torsdag 7/11

8.45 Distributed Queuing - How to Set up an MQSeries network

Under konferensen talade man hela tiden från IBMs sida om Network Computing och hur det ska åstadkommas. Network Computing ska inte förväxlas med Network Computer, utan är ett mycket större begrepp. I IBMs koncept ingår NCn som en del (av flera) i användarens sätt att ta sig in i företagets datastruktur. NC är heller inte det enda eller bästa sättet, enligt IBM, utan det finns många fler varianter på klienter. De som talade på de gemensamma keynotesen var eniga i det faktum att det var i mjukvaran som IBM hade störst potential i framtiden, och att det viktigaste i mjukvarusatsningen var att ha stöd för alla OS som existerar, eller som det finns marknadspotential i. Det är också vad man lovade under konferensen. MQSeries skall fortsätta att täcka alla operativsystem, och de som fattas skall MQSeries porteras till. CICS Transaction Server skall också i fortsättningen vara en mycket viktig kugge i IBMs satsning på Network Computing, och om man ska dem på orden så är det Hursley Laboratories som ska visa vägen.

Under konferensen hade ett antal tredjepartsleverantörer av olika system en utställning där de visade sina MQSeries- eller CICS-relaterade produkter. Jag har inte skrivit ner någon info om dessa utan bara tagit en mängd broschyrer som snart är för gamla samt listat alla leverantörers hemsidor samt sidorna till de produkter som de visade. Om någon är intresserad finns det en bunt broschyrer uppe hos mig.

Peter Axelsson
CAP Gemini


peter.axelsson@capgemini.se