Meny Meny Framåt

Transaction & Messaging Congress 96

Designing CICS Object Oriented Applications

Måndag 4/11 16.45
Nicola Hills, IBM Hursley

Trots att IBM gav ut en CD med presentationsmaterialet från alla sessioners på missade jag denna sessions innehåll. Jag trodde att det skulle täcka in en annan aspekt av OO i CICS, men det Nicola Hills beskrev var hur deras egenutvecklade C++-klasser fungerade mot CICS. Det var inte riktigt det jag var ute efter, men resonemanget var intressant ur en generell aspekt också. Det var tyvärr också mycket C++-kod och den var helt ointressant. Inget resonemang om distribuerade objekt och CICS var heller med.

I Hursley har man tagit fram klientkod för att starta CICS-transaktioner. De har utvecklat C++-klasser och funktioner för OLE också. I båda dessa finns det stöd för ECI och EPI. De utvecklar också dessa sk CICS Foundation Classes for CICS/MVS och AIX.
Det finns stöd att använda OO-Cobol som klient, men att använda OO-Cobol i MVS är inte lika enkelt. Det fanns problem med att köra SOM mot CICS.

Det man efterlyser i det här är att utvecklingsgänget som jobbar med VisualAge skall samarbeta med Hursley-labbet så att det inte uppstår en situation som den här, där Hursley har tagit fram klasser som inte är till för att användas i VisualAge direkt, och VisualAge har egen kod för Messaging&Transaction, som ju är en add-on-part i VisualAge.
I en objektorienterad inriktning borde Hills ha tagit med Smalltalk också, men om det sades inte ett smack. Hon kände inte till de delarna, tyvärr. Hur det nu är med Smalltalk och CICS lämnades obesvarad. När kan man köra Smalltalk i MVS som man verkar ska kunna med C++ iom deras klasser?