Meny Meny Framåt

Transaction & Messaging Congress 96

Total Solutions with IBM MQSeries Bridges, Gateways and Bindings

Tisdag 5/11 9.45
Paul Williams, IBM Hursley

Dr Paul G Williams höll ytterligare en entusiastisk session i samma anda som den första. Mycket av det han sa var dock likadant som i den förra sessionen. Den här gången handlade det om de bryggor och kopplingar som IBM gjort från MQSeries för att komma åt de olika resurser som kan finnas i en organisations infrastruktur. Han hade samma inriktning som i sessionen om Advanced Messaging Solutions, och här var det prat om hur man kan få de bryggor mm, som sessionen handlade om, att fungera i de teorier som handlade om 'Commercial Messaging' med 'Business Event Driven Processes'.

En av anledningarna till att IBM skapat dessa bryggor är, enligt Williams, att man vill i så stor utsträckning som möjligt återanvända redan skriven och använd kod. Kod som kan finnas i alla möjliga delar av systemet, från stordatorer till unix-servrar. Det innebär också att man behåller den ursprungliga kulturen i systemet samtidigt som MQSeries används transparent mot de existerande systemen.

Efter det här visade Williams på ett exempel med ett försäkringsbolag och deras telefonförsäljning. Det gick ut på att integrera olika miljöer och hantera telefonsamtal mm.