Transaction & Messaging Congress 96

Berlin 4-7 November

 


Fristående leverantörer och deras produkter

Systems management

  • Apertus visade sin MQView.
    Apertus hade en av leverantörssessionerna och var den enda som jag deltog i (Vendor session - MQView). Iom att de övriga låg samma tid var det bara att välja en, och jag valde den systems management-produkt som inte var MVS-baserad. MQView körs i NT, men ska komma för AIX och HP-UX. Administrerar MVS, AIX, OS/2, och stöd för att administrera HP-UX, OS/400 och NT är på väg. Starka delar i MQView är topologisk databas i botten, autodiscovery för att läsa in en redan befintlig MQ-struktur i nätet. Meddelandehantering finns.
  • Candle visade Candle Command Center for MQSeries
    Körs i MVS med front ends i OS/2 eller 3270. Hanterar queue managers i MVS, AIX och OS/2, men NT är på väg. Ett konfigurationsverktyg är också på väg.
  • Boole and Babbage visade MainView for MQSeries
    Utvecklad version av MainView for IBM390, vilket gör att den körs i MVS och administrerar queue managers i MVS, AIX och OS/2. Front ends kan köras i Win, OS/2 eller 3270. Det finns avancerade funktioner, bla topologisk information om förhållanden mellan objekt i systemet (som mellan en kanal och en transmissionskö), och information och analyser om routing.
  • BMC Software visade Patrol
    Bygger på intelligenta agenter som ska köras på de system som administreras. De sköter mycket själva, och hela produkten ingår i BMCs kunskapsmoduler för olika system.
  Transaction server
  Developing GUI with CICS and MQSeries
  • Tangent International
    Tangent hade en session om GUI-programmering som jag inte gick på då den gick mot MQView från Apertus.
  Fler systems managementprodukter, som inte visades
  • MQControl från Nastel
    Klarar både SNMP och non-SNMP. Kör administrationen på MVS, VMS, HP-UX, OS/400, AIX, NT, OS/2 etc med fronts i Windows eller med SNMP-system.
  • PQEdit från PowerQ
    Är egentligen en meddelandeeditor för att editera meddelanden på köer, både lokalt och remote. Starka möjligheter att administrera DLQs.