Kognition Högskolan Skövde

Jag har hoppat på kurser i kognition på Högskolan Skövde. Den första är Kognition i praktiken och är 7,5hp en halv termin. Jag har blivit mer och mer intresserad av vad som pågår inne i människan. Sociologin studerar ju vad som sker i samhället mellan fler individer än två, men alla dessa fenomen beror ju på hur vi människor beter oss. Vi beter oss för att vi tolkar, tänker och känner. Jag vill veta vad det är som gör att vi fungerar som vi gör. Hur hjärnan ser ut, hur tankarna formas, hur psyket styr oss, var känslorna sitter… Jag har dessutom skrivit och tänkt på kreativ problemlösning och där är det ju intressant att förstå hur vi kan fastna i våra trånga världsbilder utan egen förmåga att ta oss utanför boxen. Hur det går till…vill jag veta :D

Kurserna som jag läst är på distans, vilket innebär att det går att genomföra dem via internet. De två jag är registrerade till nu omfattar 7,5 högskolepoäng var och sträcker sig över en termin. Nu har jag ju hittat läsmetoden så jag tror att det här kommer att gå bra. Det verkar dock vara full sprutt på den här första kursen med tentor varje vecka så vi får väl se.

Jag har kvar ambitionen att lägga ut det jag tänker och skriver för att lagra det på samma ställe. Jag har ju kvar drömmen om att skriva en bok ;)

Kognition i praktiken Jag läser en grundkurs i kognition. Den känns väldigt spännande och siktar rakt mot det jag tycker är spännande. Hur tänker vi? Varför tänker vi? Kan vi tänka utan att prata? Tänker vi olika i kyla och i värme? Hur kan vi styra och påverka vårt tänkande, andras tänkande?

Så välkomna att följa med till kognitionens inre och yttre världar. Inom mig, inom experterna och mellan oss :) Om du lämnar en kommentar och berättar hur du upplevt mina texter blir jag och andra besökare väldigt glada, oavsett om det är positivt eller negativt. Det är dina tankar som vi vill komma åt!

Använd gärna kognitionsforumet :)