Långhelg med fysiska aktiviteter

Oj, vad lite elektronik det varit under valborgshelgen :) Jag har varken läst bloggen, sett speciellt mycket på tv eller använt mobilen. Just nu vet jag inte riktigt vart jag har den heller.. Jag har renoverat tjejernas rum. Vickans blir helt nytt med askparkett, två olika tapeter, en av dem Sandbergs – fint ska de va ;) Ny säng och nytt skrivbord och … you name it. Inte klokt vad mycket idéer tioåringar har nuförtiden. Emilia fick nytt golv hon med när jag ändå höll på, och så möbler som ändå blev över. Så hon fick ett helt nytt rum hon med, och inte grät hon för det… Jag har slitit och grejat och svurit ve och förbannelse över att allt inte blivit perfekt. Alltså, vissa grejer blev helt perfekta och jag är mycket nöjd. Men vissa grejer gick skit. Sprack i tapeten, miniglipa i parketten (visserligen in mot väggen men ändå) och svårt som f-n att få tapeten att fästa på den gamla latex-liknande tapetaset :) Så jag har slitit med min perfektion i rumslig betydelse.

Däremot så har jag inte gjort dito i mental betydelse. Har gjort det jag ska på Sociologin men inte mer. Jag läste ut boken Maskuliniteter av R.W. Connell, en australiensisk sociolog som föddes som Robert William men som numera heter Raewyn efter könsbyte, och vi har haft debatt på webben under veckan som gått. Vi skulle skriva ett debattinlägg själva och göra en kommentar på någon annans. Jag gjorde det redan i onsdags, råkade dock kommentera tre-fyra andras, så jag var klar sedan tidigt. Har inte skrivit mer efter det utan tagit det lugnt (!) och renoverat ;)

4 thoughts on “Långhelg med fysiska aktiviteter

  1. wow, vilka talanger. Mitt sovrum är inte klart än…när kommer du och fixar det? Slitgörat är gjort….

    Och fantastiskt roligt att följa dina studieframgångar här på bloggen.
    Hur du från början kämpade hårt för att hålla ambitionsnivån på lagom höjd och hur du misslyckades kapitalt på direkten. För du gjorde mer och fick bättre betyg än du satte som mål. Nu verkar du ha hittat den gyllene vägen och träffar ditt mål allt oftare. Grattis, trägen vinner kan man kanske säga….Eh….:-)

  2. Du kan få renovera mitt badrum vilken dag som helst :-) Frun tjatar mina öron varma och barna klagar över stickor i fötterna! Störst nöd går först!

  3. Deltog i debatten och hade svårt att förstå vad vi egentligen skrev om. Han (eller hon som du säger) hade ett väldigt svårt språk och ibland visste jag varken ut eller in om hegemoniska maskuliniteter. Det blev ju också rätt uppenbart att alla skulle kritisera alla för att se bra ut för Angelika och det var lite för mycket motormun för min smak. Kul att du blev godkänd. Jag har inte fått besked än. Men hoppas.

  4. Connell, ja. Du kan ju kolla vilken samhällssida som helst, eller ännu hellre vilken feministsida på internet som helst och se vad man tycker om R.W.Connell. Det är inte direkt den mest uppenbara populäre författaren i ämnet direkt. Att han är subjektiv och till stora delar enögd är rätt uppenbart men sen anser andra att han har för lite empiriskt stöd för sina teser, och det är än mer allvarligt.

    -Roger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *