Myter och nyårslöften

🤔 Jag, nyårslöfte? Nej, det är en myt som jag inte tror på!

👓 Jag har äntligen förstått vad jag är bra på! Jag är den som byter glasögon, klättrar upp på bergstoppen, ser och ifrågasätter våra vardagliga myter med perspektiv från andra håll. Jag är den som breddar förståelsen. Så att vi kan lösa problem på nya och andra sätt. Det är integrerat i allt jag gör 🤓

🗣️ Myter är de gemensamma berättelser som vi bygger vårt samhälle på. Det är inte bara religioner och historia som bygger på myter. Pengar är en de mest fantastiska myter vi har, och som vi sällan reflekterar över. Det finns inget faktiskt i pengar, det är bara en överenskommelse mellan en mängd människor och en stark tillit att alla behandlar dem lika. De kan representeras av papper, metall, siffror i databaser men är inte värt något alls utan myten.

🤼 Myter reglerar vårt beteende och våra samarbeten. Myter definierar dessutom gruppen. Sverige definieras av en mängd myter, som vissa vill utveckla och andra bibehålla. Vi på Masarin Consulting Group har våra myter som förändras löpande. Min familj har myter, både ljusa och mörka. Myter gör nytta för de knyter oss samman, men kan också hämma utveckling och förändring. Därav mitt intresse att reflektera och byta perspektiv.

😱 Nyårslöften, hur ofta håller vi dem egentligen? Risken är att de skapar besvikelser och självkritik. Jag tror snarare på löpande reflektion och nyttigt ifrågasättande med massor av beröm och fira 🎂

👩‍👩‍👧‍👧 Men som myt är nyårslöftet spännande för det är en del av limmet mellan oss och sådant behöver vi mer av ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *