Cut your lossings, let your earnings run

I hettan med elgräsklipparen i händerna slog det mig ett gammalt fint ordstäv som jag haft i skallen ett tag. I finansvärlden säger man Cut your lossings, let your earnings run i betydelsen att våga kapa/sälja de förlustpapper man sitter på och ha modet att låta sina vinnaraktier löpa på och inte sälja för tidigt.

Detsamma gäller ju för alla aspekter av livet. Om jag kan fokusera på mina eranings och våga kapa mina losses så blir ju allt bra mycket skönare :)

3 thoughts on “Cut your lossings, let your earnings run

  1. Efter att tittat in på Din blogg några gånger börjar jag så smått att “förstå” Ditt sätt att reflektera och kommunicera. “Cut your lossings, let your earnings run” skall jag själv tillämpa i min konsultvardag med start på måndag (lossings eller “lessons learnt” får dock en “viss” betydelse även fortsättningsvis).

  2. Lite oroväckande för närboende att du får dom tankarna när du har en elgräsklippare i händerna.

  3. Cut your lossings, med en gräsklippare :) Har inte tänkt tanken men vilken idé, vilken idé ;) Bäva månde…

    Och, visst, alltid läge att dra nytta av lossings också. Inte så lätt alla gånger, speciellt om det är besvärliga lossings som ligger mig nära, men ändå en viktig del av ständig förbättring… Spännande med din förståelse av mitt sätt att reflektera :) Vad är det du förstått, vad är det som utmärker mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *