God Jul och ett Nytt Utmanande År

Jag vill passa på att önska er alla en skön och stärkande jul som passar just era behov. Julen är ju en fascinerande högtid som skulle gå att studera både sociologiskt och kognitivt. Jag avstår dock det steget och konstaterar att det är många viljor och nedärvda traditioner som ska mötas under en enda dag och dess ibland veckovisa förberedelser. Min gamla klassiker ”Gillar jag egentligen sill rent smakmässigt, eller är det en inlärd uppskattning jag har eftersom mina föräldrar tyckte om sill och jag ätit sill i positivt context?” kan jag dock inte vara utan och det är inte utan att jag funderar på hur mina barn upplever sina jular :)

Jag uppmuntrade en av dem att springa in under granen och till allas förvåning sno ett paket ikväll.  Hon slet av papperet under högljudda suckanden om att hon inte orkade vänta längre. I paketet fanns förutsättningar för att få tiden tills tomtens ankomst att bli fylld av aktivitet istället för lång väntan.

Jag fick en uppenbarelse under utvecklingsdagen i förrgår och jag ska skriva av mig dessa minnen under julhelgen, men inte ikväll och inte imorrn. Det handlar om kombinationen mellan systemisk syn på organisationer (individ, grupp och företag) och min indelning av fokusområden för styrning och utveckling (Verktyg, Process, Kultur) som kan bli riktigt cool att använda. Det blir en matris där jag kan tänka mig att vi arbetar olika i de olika rutorna…

To be continued…men tills dess önskar jag dig en God Jul!!

3 thoughts on “God Jul och ett Nytt Utmanande År

  1. Jo en god jul blev det och en bra start på 2011 har jag. Utmaningar väljer man inte tyvärr. Jag tror att det är utmaningarna som väljer en…vad nu det betyder…

Kommentera