Stäng in tankarna i en låda med lock

Ikväll hade båda barnen lite svårt att somna. Det brukar vara så på söndagar, men ikväll hade Emilia problem med tankar, bilder och drömmar som kom fram utan att hon ville det. Det var bilder om eld eller annat läskigt. Kanske det har att göra med att hon spelat en del på min tre dagar nya iPhone (så var det sagt, och det var egentligen det jag ville ;) eller så är det bara massor av material som hennes hjärna bearbetar just nu.

Jag gjorde ett lite trick med henne. Hon fick lägga sig så skönt hon kunde, och slappna av i hela kroppen. Början liknade lite den rutin vi har när hon går in i sitt eget rum, men nu fick hon istället föreställa sig en låda. Lådan ska ha ett lock som går att låsa. Sen fick hon öva sig att stoppa tankar i lådan. Hon fick fantisera fram en bild av mig när jag plockar äpplen. Därefter fick hon stoppa den tanken i lådan, stänga locket och låsa. Det fungerade!

Jag lämnade henne med en övertygan om att hon har tillräckligt mycket guld i hjärtat för att orka stoppa alla oönskade bilder eller tankar i lådan och istället ta fram de drömmar hon vill.

När jag kom upp tio minuter senare sov hon som en stock :)

One thought on “Stäng in tankarna i en låda med lock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *