Heliga kor och oro i leden

9153432002Efter en veckas semester med barnen, som för övrigt innehöll en arbetsresa till Stockholm med Emilia som ledsagare, avslutades veckan med födelsedagskalas, som minnesvärda läsare uppmärksammat på annat ställe :) Tack för det! Att bli väckt på morgonen av tramp i trappen och skön sång ljudande i huset är fantastiskt :) Att få presenter är också det rätt nice. I år fick jag bland annat en bok som heter Gör dig kvitt dina heliga kor av Dr Camilo Cruz. En bok, som till sin lätthet liknar Vem snodde osten? vilken också använder tydliga metaforer och fabelliknande berättelser för att förmedla kloka tankar och råd till läsaren.

Jag har precis satt igång med den här, mitt i all annan läsning, men den är ganska kul och handlar om att vi alla bär på heliga kor som hindrar oss att nå framgång, men som vi är för fega eller för okunniga att slakta. Det gäller att se bortom kossan och hindret för att nå det vi vill och drömmer efter. Det kan tyckas att det låter mycket do-it-yourself-amerikanskt och visst är det så, men samtidigt finns det tankeväckande delar som fått mig att fundera även om jag bara kommit en bit in i boken :)

Och oroliga kollegor möter jag dessa dagar. Hemligheten jag gick och bar på och ljög om var att min chefskollega sagt upp sig och slutat. Det är liksom jättetråkigt och jättekul på en och samma gång, precis som det är i avslut som börjar något nytt i stället för att avbryta eller avsluta något. Det är en enastående möjlighet för honom, och helt rätt i tiden, hade nog kunnat ske tidigare också, men samtidigt en stor förlust för oss såklart. Det senare ger definitivt upphov till mängder av konsekvenser, både strukturella och kulturella. Han ersätts inte enkelt kan jag säga, och just nu jobbar jag dubbelt med allt! Mitt uppe i detta allt, där jag försöker hålla huvudet kallt för att överleva och prioritera rätt, möts jag av en hel del osäkerhet och frågor. Det kan vara slumpen som gör att mycket upplevs som otydligt och oklart efter semestern, men det kan också vara oro under denna förändring som väcker ett behov av att dubbelchecka och försäkra sig om att det finns svar på frågorna. Det kanske är så enkelt att det bara är för att se om jag finns där :) Och det gör jag ju. Just nu sitter jag på tåget hem från Stockholm och finns, och attesterar tidrapporter ;)

Så vad av allt detta innehåller några av mina heliga kor? Jag funderar på det för närvarande ;)

2 thoughts on “Heliga kor och oro i leden

  1. Nej, jag passar mig noga för såna framgångssagor! Finns inga färdiga recept på lycka!

Kommentera