Kreativitetstopp

Märkligt. Jag som alltid brukar sprudla av idéer och tankar och märkliga associationer. Nu är det tvärstopp. Stopp i kreativiteten. Stopp i drivkraften att samla mina tankar. Jag har faktiskt reflekterat väldigt lite de senaste veckorna. Märker att jag är mer inne i sakfrågorna och handlar och agerar utan att fundera så mycket, utan att reflektera vareviga sekund :)

Kanske har det att göra med stressläget och mängden arbete och problem som jag har att hantera. Det är oöverstigliga mängder grejer i den icke-skrivna todo-listan, som jag alla borde ha gjort för länge sedan. Dessutom borde jag ha kommit på en massa strategiska aktiviteter att genomföra veckorna och månaderna som kommer. Men när jag inte ens har kapacitet att reflektera över mig själv och min omgivning är det kanske inte så konstigt att det släpar efter…

Jag menar, jag har läst Michel Foucault Övervakning och straff, som var en ögonöppnare på vad straff egentligen innebär, och att det inte alls handlar om någon rättvis straffskala och öga för öga, utan endast maktens bevis för sin gränslösa styrka. Jag har pratat med Berit Fryklund som visade hur KIM-modellen fungerar, och det var en riktig häftig övning där vi använde metaforer för att beskriva organisationens nuläge och framtid. Jag älskar ju metaforer och anammade metoden direkt :) Jag har också börjat på Pierre Bourdieus Kultursociologiska texter, som redan i inledningsskedet gett mängder av sköna insikter om heder och det spel som försegår mellan oss alla, som jag tidigare berättat om, men då i termer av ”betala inte för middagen du blivit bjuden på, men ta gärna med en chokladask” osv. Jag har börjat titta efter platta tv-apparater, och är just nu inne på Samsung LE-37B655 för någon större får liks inte plats på bänken. Jag har fått plats på Sociologi GR (B) och borde vara glad och inspirerad. På jobbet är jag just nu ensam chef i Sundsvall, och har dessutom åkt på några tråkiga uppsägningar som påverkat mig och andra på de mest fascinerande sätt, vilket gett upphov till mängder av intressanta studieområden, och mitt i allt detta så går resultatet som en raket :D Jag är nivå 23 på Legends of Zork och snart en av top 5000.

Men trots allt detta hittar jag varken vanan eller idén som för mig hit. Förrns nu då, och jag inser att det kanske är som rubriken antyder, att skillnaden mellan en kreativitetstopp och ett totalt kreativitetstopp inte är så långt ;)

3 thoughts on “Kreativitetstopp

  1. Jo, du har en poäng där. Att reflektionen lämnar mig är ingen bra signal, men att jag lyckas reflektera över det är väl dock en liten tröst ;) Än har inte själens låga gett helt upp…

  2. Men du verkar ju ha en kreativitets-topp om du har förmåga att tänka så här :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *