Idag firar vi ADA

Idag är det Ada som har namnsdag. Det är inte ofta som ett programmeringsspråk firas med en egen dag, även om det får samsas med Edla om uppmärksamheten. Ada är ett gammalt klassiskt språk som fått sitt namn efter lady Ada Lovelace som tillsammans med Charles Babbage var en av pionjärerna i IT-branschen innan man visste att det kallades IT :)

Grattis önskar vi på peterA ;)

3 thoughts on “Idag firar vi ADA

  1. Vilken motsägelse. Världens första programmerare hade ett namn som Lady Lovelace och råkade vara dotter till romantikens främste poet (Lord Byron). Vill med detta naturligtvis inte påstå att alla programmerare är stela nördar som bara tänker i koder.

  2. Nej, hur skulle du kunna det. Du har ju just bekräftat att programmering är en konstform bland dem alla ;)

    David Brent, den underbare kontorschefen i The Office, skulle naturligtvis ha berättat mer om Lord Byron och Lady Lovelace, som att Byron, pappan till vår första programmererska, var mycket god vän med en annan känd författerska, Mary Shelley, som för oss vanliga plattfötter är mest känd för sin roman Frankenstein. Ett verk i vilket hon kritiserar sin samtid för okritisk användning av vetenskapens landvinningar. Något som sluter denna lilla cirkel genom sin moderna prägel som idag upprätthålls av genmanipulering, IT-krigsföring och annat mysigt. Visst och annat sannolikt skrivet i programmeringsspråket Ada ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *