Varför tar du på dig för mycket?

Varför tar du på dig för mycket ansvar? Det är kanske dags att vakna upp och fråga dig varför du fortsätter att bära? 💥

🐜 En berättelse jag ofta återkommer till är den om Kalle Anka och myran. Vecka 12 spenderar jag sedvanligt med The Human Element i Lotsstugan med fantastiska teorier och modeller för självutveckling! Jag tycker om att göra metaforer av alla de användbara teorier och modeller som vi arbetar med, men jag tror ansvar, och de egna valen med myran är min absoluta favorit!

🐜 Jag har levt mitt liv som en stark liten myra. Löst alla problem, tagit på mig mer ansvar, fått mer arbetsuppgifter, lärt mig dem, effektiviserat, fått större område, producerat fler leveranser, jobbat mer, och mer. Och det tar aldrig slut!

🐜 Den som minns Kalle Ankas äventyr på picknick förstår parallellen. Han bestämmer sig för att jävlas med myran som bär på en av hans bönor. Och lägger på mer och mer. Ovanpå bönan en termos, sen ett äpple, en banan och så där håller det på. När myran bär allt den orkar ställer Kalle en låda i vägen. När myran klättrar upp spänner han upp en lina. Myran balanserar ut på linan… Kalle knäpper till… och myran faller!

🐜 Den kvarvarande frågan jag ställt mig. Varför fortsätter myran att bära? Varför fortsätter jag och du och alla andra att bära och kämpa och slita?

🐜 Varför vaknar vi klarvakna på nätterna med tankarna i full fart? Stressade och oroade. Över någon annans problem. Hur kan det vara så?

Det är ju så det ofta är. Det är någon annans problem! Som vi tar ansvar för…

Så mitt medskick till dig är att reflektera en stund över varför du fortsätter att bära. Var din gräns är. Och hur skulle det vara om du sa “Nej tack, jag klarar inte av det där också!”?

Vi ska ju hålla över tid, och det finns så mycket annat vi missar! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *