Mitt liv är en fjälltopp

När jag är i fjällvärlden uppskattar jag djupt de snabba skiftningar i vädret jag får uppleva. Det kan vara snabba kast från ösregn och blåst till sol och stillhet, men lika ofta vänds den mysiga lugna dagen som gett så fina förutsättningar för torrflugefiske till en orkanrytande snöblandad regnvädersdag där jag några gånger varit rädd för att tält och utrustning skulle blåsa till skogs (!) och vi dö av köld och väta.

Den här veckan har varit som en snöblandad regnvädersdag, dock utan rädslan för den fysiska hälsan, bortsett från en del stressrelaterade symptom då förstås. Och som fjället förvånar vandraren, så förvånar denna vecka mig. Plötsligt så skingras molnen, vinden mojnar, solen tittar fram och värmer kropp och själ. Sinnet lättar och munnen breddas.

Igår piskade ett elitseriens Brynäs ett allsvenskt Leksand och Malmö klarade bara oavgjort mot Rögle så de fick bara en pinne var :) Det fanns inget annat resultat som skulle kunna vara bättre, förutom att Brynäs slagit Leksand med, säg 15-0 och fått en grymmare målskillnad ;) Nu är det Västerås på torsdag innan vi kliver in i Elitserien igen. Wow!

Idag fick jag äntligen igång fibern hemma. Efter att ha strulat med Bahnhof ett tag för att få en dynamisk IP till min router så fick de mac-adressen och då funkade allt på en gång. Nu kör vi 100 Mbps och jag sitter med laptoppen i köket och käkar nutella, dansar till Oh Laura och kör mot internet och jobbet i trådlöst 54 Mbps. Helt suveränt och en känsla som är grym. Grym! Imorrn kommer telefonboxen och då får vi se om jag kan vara lika glad, men om allt funkar kan vi fimpa koppartråden från Telia och go fiber all the way :)

Jag blev för första gången omskriven på en annan blogg :) Dessutom på ett störtskönt sätt som verkligen boostade mitt lilla ego :) Kim, som var på min föreläsning i torsdags på Mittuniversitetet, skrev på sin blogg, www.kimziefromsthlm.blogspot.com, att hon blev djupt imponerad och att hon tyckte att föreläsningen var väldigt bra. Det var så skönt att läsa, och det är så kul med människor som reflekterar och tar sig tid och kraft att föra ut det till dem det berör. Jag har i och för sig inte fått mejlet ännu, men det räcker med hennes fina tankar. Jag var ju fundersam innan om den praktik jag kunde representera skulle hitta fram i den mängd teorier och modeller de läser och forskar i. Efteråt insåg jag ju att det fungerade, det funkade makalöst bra, och jag blev heltänd på att fortsätta in i vetenskap och forskning. På något sätt.

I mejlen ikväll hade jag dessutom tre mejl från Sundsvall42. Jag skickade in tre förslag på föreläsningar och blev antagen på alla tre. Väldigt roligt. Otroligt skoj, och ett förtroende som jag verkligen vill förvalta och göra något bra av. De tre ämnen som jag tänker föreläsa om har jag ju arbetat med sedan tidigare så det är inte något nytt eller ämnen som jag står frågande inför. Utmaningen blir ju att forma budskapen så att de passar Sundsvall42 och att de får plats inom 40 minuters föreläsningstid. Det senare en enormt svår gräns att hålla. Ge mig en dag och vi kan göra lite läckra grejer, men 40 minuter, då gäller det att ha fokus, leverera ett tydligt budskap som apellerar till både känsla och tanke, med både glädje och svärta och med tillräckligt tydliga underlag för att poängen ska gå fram. Det funkade ju jättebra ifjol, och ansatsen är att det ska gå bra även i år :)

Jag är ju för jävla bra juh!

Nja, några undantag finns ju. De som sett mig dansa omkring till Oh Laura ensam i villan ikväll kan konstatera att jag inte är speciellt för jävla bra på dans juh ;) Men vem bryr sig :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *