Vad är egentligen hållbarhet!

🌱 Vad är egentligen hållbarhet för dig? För mig är det mycket. Bland annat att ta mig ut i löparspåret trots trötthet, regn och rusk! 🌱

När vi pratar om hållbarhet, handlar diskussionen ofta om klimat och miljö. Det är ju superviktiga ämnen, men hållbarhet är så mycket mer. Det är folkhälsa, träning, kost och sömn. Det är stress, balans i livet och psykisk ohälsa. Det är kriminalitet, utbildning och ungdomsidrott. Det är migration, integration och sysselsättning. Självklart också miljö, palmolja och fossila bränslen. Hållbarhet är allt det breda arbete som krävs för att ta itu med alla våra samhällsutmaningar.

Det är lätt att misströsta av alla problem vi uppmärksammas på. Det är lätt att känna hopplöshet när det känns som att min del inte spelar någon roll. Det är lätt att bli irriterad när ansvaret för problem och dess lösningar inte fördelas rättvist. Det är också lätt att tappa bort och att glömma alla de framsteg som vi tar inom många områden när media visar upp alla negativa nyheter.

Jag hoppas att vi kan mötas i samtal och att vi kan stötta varandra att ta de där små stegen som bidrar till ökad samhällsnytta, en ökad hållbarhet. Att vi kan hjälpa oss igenom alla hinder som står i vägen. Och göra det som är möjligt och intressant för var och en av oss. Att känna mer vill och kan istället för skuld och skam!

För mig personligen, tog jag mig an hållbarhet igår kväll genom att träna löpning. Oavsett väder försöker jag vara ute för att träna inför vårens kommande hashtag#Göteborgsvarv, det är något som intresserar och motiverar mig. Samtidigt bidrar det till att förbättra eller bibehålla min fysiska hälsa, vilket i sin tur bidrar till mitt mentala välbefinnande. På det sättet håller min kropp längre och jag bidrar till ett friskt och välmående samhälle. Ett hållbart samhälle. Det är ett sätt att integrera hållbarhet i mitt dagliga liv.

Har du ställt dig frågan, vad är intressant för dig? 🌟

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *