Jag studerar oss i sociologin

Under tiden som mitt skitnät och min skitrouter inte funkat har sociologin tuffat vidare. Jag har fått tillbaka uppgifterna på första delkursen i sociologiska klassiker, och lyckades få ett B på hela delkursen vilket ju är fantastiskt. Jag trodde aldrig att jag skulle förstå Haraway, någonsin :) Men jag lyckades hitta en tråd ändå då.

Nu har jag tokjobbat fram ett svar på första uppgiften i kvalitativ metod, läs själva på sociologisidan. Jag fick reda på att jag skulle gå delkursen i metod på A-kursen för de läser kvalitativ inriktning, medan B-kursen i år läser kvantitativ. De hade switchat, och för att jag skulle ”slippa” läsa statistik igen, hur tänker dom?, så får jag gå med A-kursarna. Nåväl, det funkar ju, men jag hade inga böcker och kom sent igång efter att ha skaffat dem. Nu har jag lyckats ta mig igenom tack vare lite coaching för att rensa det stressade sociologihuvudet och valet av ett enkelt ämne. Jag har nämligen studerat oss här på bloggen!

Frågeställningen är vad som styr era kommentarer. Vissa inlägg har många kommentarer medan andra inte har någon alls. Vad beror det på? Har det med innehållet att göra, typen av ämne, eller är det intensiteten i publiceringen av inlägg? Jag använde kommenteringsstatistik som underlag till den första observationsuppgiften och kommer att gå vidare med dokumentstudier och intervjuer för att dyka djupare ner i kunskap och förståelse. All information hanteras på det sätt som den lämnats här och inget annat läggs till eller dras bort.

Nu väntar jag spänt på att se om jag fattat vad jag skulle göra i en strukturerad observation ;)

2 thoughts on “Jag studerar oss i sociologin

  1. Man kan ju använda bloggen till vad som helst ser du väl.
    Tur att du har så många besökare.
    Jag antar förresten att oss inte betyder Open Source Software…

  2. Hej kul att se dig igen Jeffrey :) Och visst, WordPress som jag använder fick ju pris som en av de bästa CMSerna (Overall Best Open Source CMS Award) i 2009 Open Source CMS Awards :) Men nej, OSS var inte Open SOurce Software även om jag är väldigt intresserad av fenomenet och försöker stå för idéerna om öppenhet och delaktighet!

    Boka in tisdag 12 januari redan nu i din kalender. Då ska du och jag gå på Dragon Open Source Foundations möte och diskutera framtiden inom open source ur ett regionalt perspektiv :) Jag har skickat in min anmälan redan nu. Gör det du också så blir vi två ;) Jag tror att det där är din grej och har redan namedroppat ditt namn vid tillfällen!
    Om du vet någon fler som vill/behöver gå, se till att dom anmäler sig, och om någon av läsarna är intresserad av regional open source, läs och anmäl och kom :D

Kommentera