“Being busy is actually a form of laziness — lazy thinking and indiscriminate action. Being busy is most often used as a guise for avoiding the few critically important but uncomfortable actions.” /Tim Ferris 🌟

Känner du igen dig? Jag gör det! Det här är kärnan i min egen stress! 😨

▶ Jag vet inte hur det är med dig, men jag fyller ibland min tid med uppgifter och aktiviteter utan att på riktigt rannsaka deras betydelse eller effektivitet, och utan att på allvar bedöma hur nyttiga de är för mig jämfört med hur nyttiga de är för andra!

▶ Vi tränas till att följa med strömmen, att göra det som förväntas och att engagera sig i uppgifter som känns brådskande men som inte är viktiga. Det är här latheten kommer in, för detta beteende kräver inte den mentala ansträngning som prioritering och planering kräver. Vi riskerar att bli reaktiva snarare än proaktiva. Och vi människor fyller ofta våra kalendrar till bristningsgränsen med såna möten och aktiviteter, vilket dessutom misstas för produktivitet!

▶ Det här med att hålla sig sysselsatt kan också vara ett sätt för oss att undvika att ta itu med mer betydande, utmanande eller obekväma uppgifter som är verkligt viktiga. Att undvika ett obehagligt samtal. Att våga säga nej, stopp, det räcker nu!

▶ Det är lättare att hålla sig upptagen med en mängd mindre uppgifter än att möta ett potentiellt skrämmande men avgörande beslut. Det ger en illusion av produktivitet och hårt arbete medan kritiska mål förblir ouppnådda. Och det egna välmåendet får stryk!

Så vad är verkligen viktigt?
Vad behöver du prioritera?
Vilka obehag undviker du?
Vad behöver du göra mer av?

När vi förstår det här kan vi bygga nya strategier och beteenden, minska vår stress och öka vårt välmående! 🙏

📆 På onsdag 17 april 8:00-9:30 pratar vi om det här med stress!
Vill du vara med? Vi ses på Zoom. Anmäl dig: https://lnkd.in/eEne2EbW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *