Man måste inte förstå allt

Jo, Birgit Huss sa en grej till i söndags. Nej det gjorde hon inte! Hon sa många saker till :) Men hon sa en grej som kopplar till förra inlägget om min natt för 22 år sen och en kommentar jag fick igår.

Hon berättade om sin dator därhemma. Hon använde ordbehandlaren och kalkylprogrammet. Hon kunde skriva ut. Hon använde den så där lagom mycket för att det skulle ge nytta. Men hon förstod inte hur den fungerade där innanför skalet. Hon hajade inte hur datorn kunde göra allt det vi ville, flytta muspekaren, få text på skärmen osv. Hennes tanke var att vi inte måste förstå allt. Vi måste inte förstå Gud och hur allt hänger ihop. Det är helt okej att bara acceptera att det är så och hänge sig åt att vara en god människa :)

Det är väldigt vackert sagt och tänkt, men för mig hjälper det ju inte. ”Man måste ju inte förstå allt” betyder ju också att jag faktiskt får försöka förstå allt. Det är tillåtet, men inget krav :) Aha, så länge jag kan vara en god människa i sökandet är det okej att leta meningen…

Skönt ;)

3 thoughts on “Man måste inte förstå allt

  1. Det här hörde jag dej säga i Söråker! Och sen läser jag det här.
    Och satt i ett annat sammanhang blir det en annan bild.
    Vilka spännande idéer som finns här.
    Jag kommer tillbaka och hoppas att ni fortsätter jobbet med oss.

Kommentera