Galleri: Nolby Alpina

2011. Nytt år och nya tag med slalom och vinterbilder. Jag har redan publicerat bilder från Juvass och Kåbdalis men inte här utan i separata inlägg. När jag får tid ska jag integrera dem här på sidan så att slalomen på Nolby Alpina hänger ihop. Jag har dock publicerat bilder på Nolby Alpinas Facebook-grupp också, så just nu är jag lite spridd :) Det verkar som att jag k0mmer att lägga ut ett urval på Facebook där man är lite begränsad i mängd, och fler här där jag styr över lagring och plats på egen hand.

Jag fick frågor om bilderna under den senaste tävlingen då jag fotade alla åkare samtidigt som jag var portdomare. Det är helt fritt att använda de bilder som ligger här för privata ändamål som skärm-bakgrund, facebook-profil, utskrivet och inramat eller för att visa och berätta i skolan ;) Om ni vill ha hjälp att göra något extra av någon bild hör av er till mig på peterA1967@hotmail.com. Se ett exempel på Emilia i bilden nedan som jag tog fram efter hennes starka insats i D-gruppen. Den utskriven på A4 20×30 blir jättebra, och i 30×40 blir den riktigt imponerande ;)

Lilla Världscupens B-finaler i Duved 23-27 mars

Lilla Världscupens finaler för B-klassen (DH12-13) gick i Duved i år. Träning onsdag-torsdag och finaler fredag-lördag. Det var ruggigt dåliga förhållanden och i princip konstant snöstorm! I samband med att vi körde upp på tosdag kväll stängdes E14 från Duved mot Storlien och det märktes på väglaget som var riktigt osäkert hela veckan! Onsdagens träning skulle delas upp på slalom och storslalom. Utöver den officiella träningen efter lunch körde Medelpad en extra träning i slalom på förmiddagen. På grund av det kraftiga snöandet körde vi bara slalom hela dagen. När andra lag och distrikt uppgicet begav sig hemöver stannade Nolbys åkare kvar för ett sista träningspass. Starkt, och ett tecken på vilja och glädje :)

Torsdagens genomåk i SuperG blev till slalomträning i djupsnö på förmiddan och en besiktning genom SuperG-banan i full snöstorm. Tävlingsåket i SuperG på fredagen gjordes alltså med endast två besiktningar. Trots det gick det väldigt bra för alla våra åkare. Kevin kom på pallen som 3:a medan Wilma hade otur med snöfall som intensifierades under hennes åk. Filippa höll på att fara ur i porten strax efter första branten där jag stod och fotade. Kalle blev sjuk och avstod. Medelpad lyckades ändå ta silver i lagtävlingen för herrar :)

Storslalomen kördes i blandat snöfall utan större bekymmer. Nolby fixade platserna 2 genom Kevin och 5 genom Albin och 10 genom Kalle och Nellie blev 4 i damklassen. Medelpad tog guld för herrar och silver för damer! Fantastiskt :D

Slalomtävlingen på söndagen var lynnig. Det snöade och blåste hela dagen men bitvis var det både klart och soligt. Det gav skilda förhållanden för åkarna där några åkte i klart vindstilla väder och några åkte i full snöstorm med orkanvindar som drog med sig med i byarna. Detta trots att jag hade ovallade skidor som kletade fast i mjuksnön ;) Kevin tog en silverpeng efter lite tur med resultaten i andra åket. Våra 99:or visade verkligen framfötterna. Jenny var 5:e bästa tjej och Kalle och Gustav var 5:a respektive 6:a av killarna. Det bådar gott inför LVC 2012 ;)

Under dessa dagar bodde vi på Continental strax hitom Åre. Inte världens fräschaste och piffigaste hotell direkt, men det var alldeles perfekt som hotell för alpina lagtävlingar. Stor matsal, grymt bra och mycket mat, pooler och bastu, flera skidpysselrum osv. Det enda som saknades var ordentliga möjligheter att torka kläder och pjäxor, men det löste vi ändå lite fiffigt :)

Kevin blev kombinationsvinnare med resultatet 3-2-2! Efter lite räknande så utsåg vi själva Nolby Alpina till bästa lag i finalen med väldigt framträdande placeringar 2-2-3-4-5-10!

Nolbyskruven SL 13 mars 2011

Dag nummer två i Nolbyskruven men inte i samma grandiosa väder som igår. Dock sken solen och det var riktigt varmt stundtals :) Någon plusgrad frampå dagen men kall och bra snö. Jag var portdomarchef återigen och det extra ansvaret gjorde att jag inte fick lika stort utrymme för fotofrossa före och efter åken, men det var riktigt skoj och vi skötte oss väl. Den enda protesten mot dagens diskningar lades ner efter videogranskning vilket var skönt för alla parter att det var klara papper! Grymt bra åkning av många grymma åkare. Håll till godo ;)

Nolbyskruven GS 12 mars 2011

Nolbyskruven i jättefint väder. Några minusgrader och klarblå himmel. Som en vårdag ska vara. Inte optimala förhållanden för foto dock eftersom det blir för hårda kontraster med för mörka skuggor. Blå himmel och vit snö väger dock upp en del :) Det var överlag bra snö och fina förhållanden. Jag var portdomarchef och behövde bara diska två åkare, vilket tyder på bra åkare och bra förhållanden!

Killingslalom 5-6 mars 2011

Svår backe med mycket is i slalombanan på lördagen blev en helt ompreparerad backe till söndagens storslalom. Spännande förhållanden och vädret ändrade sig från gråmulet till soligt. Emilia pallplatsade och Vican närmade sig upp-levling och åkte väldigt bra! Jag har inte hunnit med bilderna från Killingen, men de kommer…

USM-kval Storslalom 26 februari 2011

Vilken fantastisk tävling. Regionen hade kval till Ungdoms-SM i Storslalom och några av Sveriges bästa ungdomar var med och tävlade. Mycket hög klass på både arrangemang och idrottsliga prestationer! Tjejerna var i flera fall snabbare än killarna vilket tyder på hög klass i åkarleden :) Det var soligt och ljust, begynnande vårväder vilket glädjer en idrottsfotograf. Bilderna blev ruggigt bra, och det beror dels på vädret och dels på åkarna som i många fall gav allt de hade och lite till. Och det syns på bilderna, i kroppsspråket och ögonen. Coolt!

Lilla Världscupen GS 6 februari 2011

Lilla Världscupen hade kvaltävling nummer två i Getbergets slalombacke den 6 februari 2011. Bra väder med solsken och kallt. Hård snö som höll bra genom hela tävlingen gav fina och rättvisa förhållanden. Emilia och Astrid lyckades fantastiskt bra i D-gruppen och knep de översta två pallplatserna :) Vican kvalificerade sig genom dagens tävling nr 3 och 4 till finalen i Duved i slutet av mars.

Jag är inte alls nöjd med bilderna. Jag hade strul med kameran och fick inte till någon lämplig slutartid och hade svårt att rörlig målföljande autofokus. En del av bilderna har därför en del rörelseoskärpa och jag är missnöjd med vitbalansen med. Men nästa gång blir det bättre!

Lilla Världscupen SL 23 januari 2011

Lilla Världscupen hade sin första kvaltävling i Nolbybacken en solig söndag den 23 januari 2011. Helt perfekta förhållanden med någon minusgrad, soligt väder och väldigt lite vind. Snön var hård och opistad och banpatrullen hade det förhållandevis lätt. Annat var det för oss portdomare som fick det svettigt om pannan med utmanande banor som ledde till flertalet gränslingar och rena uråkningar och fall.

Nolbyrännan 8 januari 2011

Här är bilder från den första tävlingen för säsongen 2011 – Nolbyrännan. Kallt väder och mörkt i början av januari. Det är nu som entusiasterna och de alpina älskarna trivs ute i backarna. För fotograferna är det dock lite otrevliga förhållanden med snöfall, kyla och dåligt ljus. Nåja, bilder blev det i varje fall, och du får bedöma deras kvalitet ;)


2010. Jag har haft med kameran på flera slalomevenemang under vintern. Det är helt andra situationer än jag är van med, farten, vädret och mörkret :) Men det är jätteskoj att försöka hitta bra och intressanta bilder. Jag hade hoppats att ju ljusare det blir framåt våren desto bättre bilder skulle jag kunna få med sol och skuggor och en massa underbara kontraster, men våren har mest varit dimmig och snöig…

Avslutning för alla träningsgrupper

Vi hade avslutning lördag 4 april, även om träningen kommer att fortsätta hela april. Det var lite slaskigt i backen men med lite salt så blev det gensat bättre. Vi fick se speedski-tjejerna visa upp sina talanger och innan hamburgare och våfflor så testades våra förmågor i parallell-slalom-banan. Jag, hrm, körde ur i sista porten då jag trodde att målkäpparna var vanliga käppar att köra runt :) Men eftersom Mia genom den missen fick vinsten så var ju stämningen hög i familjen ändå ;)

Nolbyskruven 22 mars 2009

Söndagen den 22 mars kördes Nolbyskruven, den sista ungdomstävlingen i Nolbybacken. Det var stor uppslutning och väldigt många duktiga slalomungdomar. Backen var grymt bra preparerad och höll i ett väldigt bra skick hela dagen. Det var hårt och det behövdes både benmuskler och välslipade kanter, men det var lika förhållanden för alla tävlande. Få uråkningar är också ett tecken på bra förhållanden. Det kom ju lite sol under dagen också, så jag som inte fick vara portdomare kunde härja fritt med kameran under hela tävlingen. Jag lyckades med något jag tänkt på hela säsongen, nämligen att fånga ALLA åkare på bild :) Fasligt mycket bilder blir det, och några stycken blev dessutom småsuddiga, men alla är med!
Njut av de grymt duktiga åkarna, från klass 8-9 (men med fantastiskt duktiga 7-åriga deltagare) till de elitsatsande 14-15-åringarna som imponerade :D

Lilla Världscupen C Storslalom 2009

Under helgen 7-8 mars avgjordes i Hasselas välpreparerade backar Lilla Världscupen för C-åkare (10-11 år). Lördagen gick åt till storslalom, och deltog gjorde nästan 200 ungdomar från distrikten Medelpad, Hälsingland, Ångermanland och Jämtland/Härjedalen! Imponerande mängd ungdomar och deras ledare och föräldrar och ett bra arrangemang där det mesta (som jag såg) fungerade jättesmidigt! Bilderna är ett urval av Nolbys åkare som gjorde bra ifrån sig under storslalomen! Medelpad vann dessutom som bästa distrikt :D

Lilla Världscupen C Slalom 2009

På söndagen var det dags för slalom. Det var sämre väder och det drog in ett snöoväder lagom till start vilket gjorde förhållandena lite svårare, främst sikt och allmänt känslotillstånd :) Det gick dock väldigt bra och Medelpad var återigen bästa distrikt! Hurra :)

Distriktsmästerskap Storslalom 2009

Jag har inte lyckats riktigt än, det är för mörkt och för suddigt. Jag har kört på för höga ISO (läs: ISO800) med min EOS350D för att få bra kvalitet, men jag skiter i det och väntar in våren och ljuset medan jag tränar mig ;) Galleriet innehåller här bilder från distriktsmästerskapen i storslalom för ungdomar 8-13 år, som gick av stapeln i Nolbybacken 25 januari 2009. Om du vill ladda ner en bild, högerklicka och välj “Spara bild som…” så får du orginalbilden i full upplösning :D Bra va! Om jag hittar ett bra sätt att snabbredigera bilderna efter mina photo-shoots så kanske det kommer upp fler bilder här… Om du ser nåt du gillar eller inte, ge gärna en kommentar så blir jag glad :)

17 thoughts on “Galleri: Nolby Alpina

  1. Hej!

    Jätte roligt för barnen i klubben att du fotar hej vilt! Fina bilder dessutom. Vi är glada att du tog foto just på vår Axel när han för första gången fick kliva högst upp på pallen i Lilla VC. Ett minne för livet, som du förevigade!
    Tack för det!

    Hälsn. Lotta och Lars

  2. Hej, tack för din återkoppling!

    Så roligt att det var premiär :) Jag trodde att förstaplatser var vardagsmat för Axel så bra som han åker ;) Däremot så grämer jag mig grymt över att jag var tvungen att packa ihop kameran långt innan han kom susande i sitt nummerlappsbefriade åk. Han hade en sån enorm fart och kraft att han nästan blåste mig ur min lilla upptrampade portdomarhåla, och han hade en inställning som kändes in i märg och ben vid sidan om banan.

    Vilken bild, tänkte jag när jag såg honom över krönet. Men den bilden är kvar i huvudet på mig själv ;) Next time…

  3. Jättekul! Vilka fina bilder!!! Det vore roligt att sätta upp några bilder i Café Slalom.

  4. Jättekul att se barnen och föräldrarna “in action”, vilket barnen också uppskattar. Ett extra tack för att du fotade Jenny då hennes föräldrar åter igen glömt kameran.
    Är det OK att jag länkar till din hemsida från C-gruppens hemsida?

  5. Hej och wow vilken respons :) Kul att ni gillade bilderna. Ser att ni hittat igen era egna på fart- eller prisbilder. Läste ST idag och såg Mårten Englins bilder och suckade stort och började prata om att jag behöver ny utrustning ;)

    Klart att vi sätter upp bilder i Café Slalom, Patrick! Jag vet inte hur ni brukar göra men jag kan framkalla några bilder…

  6. Hej.
    Jag heter Lars Sjöberg och är morfar till Axel Nyström. Har varit engagerad i klubben i ca. 25 år, både som kassör och ordf.
    Det är jättekul att någon tar bra bilder under klubbens tävlingar. Att man dessutom har för avsikt att lämna dessa till beskådande i Cafe Slalom för-höjer nöjet för alla. I övrigt så är klubbens arrangemang i toppklass som det alltid har varit. Portkul är en perfekt inskolning för de yngsta.
    Vänliga hälsningar
    Lars Sjöberg

  7. Kanonkul med bilderna från tävlingen !! Ta gärna fler bilder både från träning & tävling. Vi ses i backen !!

  8. Tack för era fina kommentarer. Jag kommer säkert att ha med kameran vid fler tillfällen. Jag hoppas på mer ljus och fler stormfria dagar. Gärna med blå himmel som omväxling ;)

  9. WoW ! Vilka bilder från LVC-finalen. Kul att våra barns fantastiska prestationer finns förevigade.

    //Magnus

  10. Tack Magnus :) Kul med reaktioner och så roligt att vi är så många som engagerar oss i sporten, klubben och alla fantastiska ungdomar och deras makalösa utförande och uppförande :)

    En extra stor eloge och varma tack till dig och Inger som tog er an hela gruppen i stugan och skötte det, ja, det finns ju inte ord för det men, på ett sätt som fick barnen att växa flera nummer av bekräftelsen och ansvaret. När ni tränare ser barnen och uppmuntrar dem till att både tjura på hårdare med träningen och att uppskatta åkningen och tävlingen så blir jag som förälder än mer laddad med energi som vi kan använda för mer än fotografering ;)

    Tusen tack!!!

  11. Vi sitter och tittar på bilderna, kommenterar och njuter!
    Kul att få uppleva dem i efterhand tillsammans :-).

  12. Vad skoj! Det gick ju jättebra för dig Matilda! Så använd bilderna och minns tillbaka vetja :)

  13. Pingback: Att acceptera mig själv - Mindfulness och självkänsla | peterA.se - Ledarskap, självinsikt och mindfulness

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *