På snö i September

Har nyss kommit hem från ett slalomläger i Norge. Nolby Alpinas A- och B-åkare tillbringade fredag-söndag på hög höjd på Galdhøpiggens sommerskisenter. Det var högt, väldigt högt. Liften ligger på 1850m och toppen av backen på 2200m! Vägen upp till backen var brant och snöig och många hade problem. Men jag som körde Xc70 med nya vinterdäck hade en smidig resa upp, endast oroad för övriga bilister :)

På fredag och lördag svepte molnen in berget i dimma och snöfall vilket gjorde det svårt för både åkare och fotograf. På söndag däremot skingrades molnen och solen sken vackert över hela backen. Min nya Canon 7d kom väl till pass med snabb seriebildstagning för adrenalinladdade storslalomåkare som äntligen kunde stå på max nerför.

Bilder från söndagens åkning. Fler kommer snart…

juvass201009

7 thoughts on “På snö i September

  1. Peter!!! Vilka bilder…., de är nästan vackrare än i verkligheten. Nu raderas inte mina bilder i näthinnan ut, jag kan alltid gå in på din blogg och titta och minnas. Tack för det:)

  2. Tack!! Ja visst var det grymt! En av de mest fantastiska skidupplevelser jag haft :) Bilderna från söndagen var ju också liksom lite tydligare än fredag-lördag ;D

  3. Fantastiska bilder, fantastiska minnen! Längtar till nästa läger i Kåbdalis. Tack, Peter!//Inger

  4. Tack! Det var ju riktigt häftigt att uppleva Juvass och den extrema miljön. Med ny kamera gick det att hitta en ny dimension i detaljer och det gick att fånga så snabba blickar och rörelser och andra händelser i åkningen. Det blir ju fler bilder men det är det värt. Snart är vi på’t igen…

  5. Vilka bilder…vilka minnen jag förstår att Linnea har haft det bra.
    Tack Anna/Roine

  6. Jo, det var fantastiskt vackert. Hoppas vi får fint i Kåbdalis. Ses imorrn med ryggskydd och stavar i utbyte ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *