Att paketera en produkt

Jag är inne i en period av flexning just nu. Jag som älskar att vara abstrakt, mönstersökande och associativ märker att jag flexar över till producerande, planerande och konkret. Det är inte riktigt jag, men när jag märker att dessa egenskaper behövs i en viss situation brukar jag känna ett behov av att fylla ut med dessa egenskaper. Det är ju inte så att jag är dålig på att producera, hey, jag skapar mängder med tankar, dokument, upplevelser, insikter mm. Inte heller är jag dålig på att planera och strukturera upp arbete. Det är bara det att jag inte gillar det som min främsta syssla : I uppdraget på Bolagsverket som jag deltar i just nu, och i organisationen på IT-Arkitekterna behöver jag flexa in lite andra färdigheter så just nu är jag inne i en flexande period där jag producerar och planerar och konkretiserar ;)

På köpet följer annat med. Jag har börjat sammanställa delar av bloggen för att se hur jag kan utnyttja den på ett mer fokuserat sätt. Jag började ju för fyra år sedan med att skriva offentlig dagbok för att samla på alla tankar jag får, drivet av rädslan att jag skulle glömma bort :) Redan då använde jag tekniska hjälpmedel för att stötta mina kognitiva processer, men det fattade jag ju inte då, lilla pyret… Jag har också skrivit krönikor på coachbranschen.se fotograferat och fått publicerat i dagspress bilder och referat från tävlingar. Jag har producerat fler bilder till min workshop-samling som växer och blir större, och jag har lånat ut bilderna till andra vid fyra-fem tillfällen också. Alla gånger med fantastiskt resultat! Det är grymt att få höra hur andra associerat till mina bilder; “Jag upplever mig som en boj, ensam i havet. Det är vågigt och kallt. Jag håller allt uppe och fastsatt.” eller “Det är kaos och oordning, och en massa fåglar, kanske änder, och de kämpar febrilt för att slita åt sig bitar av något som är kastat i vattnet, jag tror att det är en brödbit. Och det är jag som är brödbiten.“. Det är ganska mäktigt.

Just nu utreder jag hur jag skulle kunna paketera bilderna i ett format som går att distribuera och sälja. Det är ju lite pyssel med det, men samtidigt kul att bidra med något som är så enormt kreativt och kraftfullt. Idén jag har just nu är att ta fram 50 bilder som vykort i A5-storlek. Bilder som visar olika typer av miljöer, med olika färger, och Platons alla fyra element, med levande och icke levande ting osv. Allt för att ge så många associationsmöjligheter hos deltagarna. Kanske det kan följa med någon form av instruktion :) Hur gör man när man är kreativ. Eller kanske boken The Cambridge Handbook of Creativity får åka med som en flört med den akademiska världen ;D

Någon som är intresserad?

2 thoughts on “Att paketera en produkt

  1. Komiskt! Igår satt jag på ett möte och vi diskuterade om att folk börjar efterfrågar tradtionella vykort allt mer!
    Det är lätt att tro att vi är för slö för att få i väg ett tradtionellt vykort men efterfrågan ökar och då är de säkert inte hälften så vackra som dina kommer att bli! Så jag säger, kör!!

  2. Kul att höra :) Hoppas dock att mina bilder inte vykortas bort utan att den som köper vill ha dem kvar för workshopändamål ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *