Säsongen är slut, dags för nya prylar

Igår kom så det tråkiga beskedet att säsongen för Emilias D-grupp är över. Snön i Nolbybacken räcker inte till för att ge DH8-9 tillräckligt bra förutsättningar. Eftersom deras tävlingssäsong är över drar vi ett streck här och går över på försäsongsträning på barmark istället, det som hos vissa kallas för fotboll ;) Vican har dock någon vecka kvar, vilket är bra eftersom vi ska hålla igång till påsken i Tärnaby/Hemavan då vi sätter punkt för slalomsäsongen för i år.

Men när säsongen är över börjar planeringen inför nästa. Jag har fått bra koll på slipning och bryneri av kanter, och är på väg in i vallasvängen. Jag har dock frustrerats av lite för dåliga brynen. De tar för dåligt och jag tycker att dom slits ut för fort. Därför har jag börjat snegla på tokdyra, men av många väldigt uppskattade Moonflex. De kommer i många varianter med en färg för varje grovhet. Kanske att jag kan levla upp en nivå i kanter också till nästa säsong. Jag får ju redan nu vassa kanter, fattas bara annat, men jag vill ha sjukt vassa kanter, såna som man direkt får associationer till kirurgiska instrument :)

Kanske jag kan få det här med Moonflex. Ska kolla på nätet vad man får lägga ut… kanske läge att köpa en hel serie, men då är man över tusingen och hur motivera det i en redan skenande slalombudget?

2 thoughts on “Säsongen är slut, dags för nya prylar

 1. Ja hej och hå, säsongen är slut, och som vanligt känns det både skönt och lite vemodigt, och jag tycker ALLTID att jag hunnit åka alldeles för lite slalom!!! Hmmm….
  Nåja, ev. blir det några dagar till i högzon på Åreskutan innan vi börjar valla in skidorna för sommarförvaring, torka ren pjäxorna och stuva undan slalomkläderna!
  Dela gärna med dig av dina erfarneheter av brynen, jag är sjukt intresserad ;-)
  För vår del ska vi dock ägna sommaren åt att bygga en riktig vallabod hemma på tomten, tror det är en grundförutsättning till välvårdade skidor och vassa kanter :-D
  Hörs!

 2. Haha, vallabod har också kommit som ett behov hemma på Lundbovägen. Fast bänk, robust golv, hållare för strykjärn, torkställning för snöiga skidor osv… Vi ska försöka med Tärnaby över påsk. Får se på en skala hur blött det är, men kanske förmiddagsåkning funkar. Om nu familjen kan vara frisk :)

  Ska informera dig hur det går. Har använt no-name-brynen från Skistar/Team Sportia. Metalliska med runda färgade duttar. Ett fast 88-graders vinkeljärn för lösa slipar eller brynen… får se hur det ska se ut 2011/12 ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *