Att surfa på mänsklig energi

Jag är nyss hemkommen från en fantastisk workshop med grymma deltagare! Vi kom inte igenom alla delar jag planerat, och vi kom inte fram till de resultat som jag trott och det var mer och spretigare samtal än jag kunnat föreställa mig. Men vilken energi och vilket engagemang! Vi jobbade med frågor ur alla perspektiv, både högt och lågt och positivt och negativt och… jaa… :)

Det var ett medlemsmöte i Sundsvall 42 som jag var med och arrangerade och agerade workshopledare på. Vi utvärderade traditionsenligt årets konferens men i år satsade vi hårdare på reflektion och kreativt skapande för framtiden. Tillsammans lyckades vi utmana både syfte och mål med föreningen Sundsvall 42, upprinnelsen till bolaget och konferensen Sundsvall 42 och de skilda intressen vi medlemmar har. Vi är ju både företag, myndigheter och kommuner som delar på samma förening. Vi vill stimulera kompetensutveckling på olika sätt, regional tillväxt inom IT-relaterad verksamhet, även om det senare var hett diskuterat. Vad är IT-relaterad utveckling egentligen? De bäst besökta föreläsningarna i år handlade om förändringsledning, ledarskap och arbetslivsutveckling :)

Att lotsa ett tjugofemhövdat gäng från sense of urgency via en swot-analys till konkreta actions och åtgärder är en utmaning. Det visade sig att den arbetsgrupp som jag ingått i och som tagit fram underlagen hade tolkat material på lite ensidiga sätt ibland, och gruppen protesterade och kompletterade. Hur häftigt som helst. Grupperna som arbetade med uppgifterna hade olika arbetssätt och olika tempo, men alla var väldigt produktiva. Det blev viktigt att styra arbetet och diskussionerna hårdare mot slutet eftersom kreativiteten och diskussionviljan ökade för varje minut som gick. Och jag som älskar att skapa förutsättningar för goda samtal och nydanande idéer. Där fick jag hämma och begränsa för klockans skull ;)

Att leda detta gäng mot mål var som att surfa på en stor våg av mänsklig energi! Det var ett konstant men ökande flöde ju närmre land vi kom. Vågen höll mig uppe och förde oss tillsammans framåt men det gällde att hitta rätt position för att få bäst känsla och utväxling. Väl uppe på stranden gäller det att tajma avslutet väl så att vi känner en harmoni när vi lämnar varandra.

Och så upplevde jag att det var :D  Tack alla som bidrog!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *