Durkheim klar och godkänd

Phuh, jag fick iväg arbetet kring Durkheims bok  Självmordet i lördags kväll. Det var det tredje arbetet i delkursen Sociologins klassiker. Vi åkte ju på slalomresa till Klövsjö i söndags så jag var tvungen att vara klar innan. Även om jag kör 3G från fjällvärlden så ville jag inte hacka avhandling i sociologi här uppe :) Jag skippade melodifestivalen istället och det verkar vara rätt prioritering.

Nyss läste jag av betyget och fick en glad överraskning :) Jag fick ju 8 poäng på Marx, men fick nu 9 poäng på Durkheim :D Detta av 10 möjliga. Med min extrema översvulstighet i skrivandet är det inte konstigt att den sista pinnen föll bort på grund av att jag inte fått med allt extra om Durkheim. Hey, jag komprimerade ju texten från sex sidor ner till fyra endast för att kunna lämna in arbetet. Att då få med mer om Durkheims metodik och sociala fakta får väl ses som en utmaning för framtida uppgifter.

Det verkar gå åt rätt väg, även om jag inte prickade linjen för G som var 5 av 10 ;) Men det får jag ta, för jag kan inte dra ner ambitionen på nåt sätt utan att må dåligt i själ och hjärta. Ärligt talat tror jag inte ens att jag vet var gränsen går rent intellektuellt.. risken är alltså att jag skriver bort mig helt :)

3 thoughts on “Durkheim klar och godkänd

  1. Ganska intressant att man kan lyckas få den mest egoistiska handlingen (självmord) av alla, att egentligen vara orsakad av personens omgivning.

  2. Precis :) Det är ju det som är så genialiskt i hans teorier. Och som du säkert läst i mitt lilla alster så är ju egoistiskt självmord just en av de olika varianterna han tar upp. Däremot är ju altruistiskt självmord också rätt spännande med våra bilder av den japanska kulturen, både självstickande samurajer och kamikazepiloter. Kul att du vaknat ;)

  3. GoodFTA – Good FTA files all the time. Get your latest FTA Files, FTA Loaders, FTA Bins and the best free to air
    community on the internet. fta codes

Kommentera