Elen är avläst

Så är vi framme vid novembers sista dag. Jag har läst av elförbrukningen och min fåfänga tro var ju att vi skulle landa på nytt rekord för rullande-tolv-månader. Och ja visst, vi klarade nytt rekord. Tolv månader bakåt i tiden har vi gjort av med 20 015 kWh. Det är sexton för mycket eftersom jag ville och trodde att vi skulle bryta ner under 20 000 som ju är en drömgräns. Jag har väntat och spekulerat i detta sedan september men alltid sett mig slagen. Det har kommit en liten köldknäpp de sista dagarana och drivit upp förbrukningen. Den här gången slog jag av två element, har slagit av lampor så mycket jag kunnat här hemma och jag har uppmuntrat barnen (!) att stänga dörren snabbt efter sig när det går ut :)

Men, som sagt, det hjälpte inte. Men det är bara en halv kWh per dag ner och det vore väl själva sjutton… För att klara 20 000 krävs 2 422 kWh i december och det är lägre än vi nånsin gjort när vi varit hemma över jul. Det är lite brydsamt, men med en mild start i december, och om barnen ser julkalendern hos kompisar och om vi sen tvättar kulört och vitt tillsammans på ekonomi-programmet… då klarar vi det nog :D

Idag hade vi första dag på snö också :) Tjejerna fick äntligen komma  ut på slalomskidor på riktigt! Nolbybacken hade kört konstsnö medan det var kallt och trots att vi hade 2,5 grader varmt och regn var backen bra pistad och tjejerna fick ett bra pass. Men vädret var sunkigt och vi blev dyngblöta. Det kändes mer som en avslutning i april än en säsångsstart i november. De kommer att bli sjukt bra i vinter. På en och en halv timmes träning skippade de plogsvängar och kör nu med sladdsvängar. De kryper ihop och böjer på benen som den värsta Lindell-Vikarby och åker snart ifrån sin pappa, ouch! Men denna vinter hoppas jag blir en brädvinter. På bräda är jag fortfarande kungen i familjen ;D

One thought on “Elen är avläst

  1. En kall avrivning Peter, en mycket kall sådan ser till att elmätaren står nästan stilla. Utrusta din familj med varma kläder så klarar alla av att duscha kallt en månad. Det ger nog ett önskat resultat på elmätaren. Tv-tittande kan man ju också skippa, varför inte läsa sagor i skenet från ett stearinljus eller två?

    Lägg skidorna på hyllan så länge det regnar, att torka kläder kräver energi, det har du inte råd med i tävlingstider. Ägna er istället åt rejäla åkarbrasor för att få motion och värme.

    Markattan önskar lycka till i energispartider och passar på att lägga på lite ved på brasan

Kommentera