En skapande vecka – var börjar jag

Denna vecka är min ambition alltså att skapa. Jag vill inte styra och bestämma eller sätta upp krav och förväntningar. Jag vill låta mig fritt föda idéer och komponera embryon och försök och experiment. Jag vill försöka att vara så ledig som det går med allt annat för att kunna fokusera så mycket jag kan på att släppa loss kreativitet. Min första morgon började med att möta mig själv i en liten kreativ workshop. Med en kopp kaffe och lite klisterlappar satte jag mig och gjorde en liten runda förtroendefullt samarbete [FS] med mig själv. Jag definierade mitt problem som ”Vad vill jag skapa under min vecka?” och därefter satte jag igång med att lista de intressen som jag har. Just intressen är en genial komponent i FS och något vi ofta missar när vi jobbar tillsammans för att lösa problem eller städa i konflikter som kört fast. Vi har ju så enormt olika intressen och att utforska dem tillsammans gör att vi förstår varandra på ett helt annat plan än när vi går rakt på lösningarna och dess otaliga hinder! Jag identifierade intressen från ”Lust” till ”Fysisk rörelse utomhus” till ”Skapa något fysiskt” och fick dessutom med en ”Lära nytt” såklart.

När jag spånade loss kring vad jag vill göra för att skapa och uppnå mina intressen så kom traditionella ämnen som ”Meditera och skriva artiklar” och ”Vidareutveckla och skriv om alla mina perspektiv” upp såklart. Men jag fick också med nya idéer som ”Fotografera och skapa egna mandalas” och ”Skriv boken om Lycka”. Efter en första omgång, lite kaffe och en stunds meditation med Jill Satterfield så satte jag lite press på mig själv och stämde av mina idéer med tidigare nedskrivna listor över sådant jag önskat tid att ägna mig åt och kom på så sätt på några fler. Den mest utmanande av de nya lapparna var antagligen ”Spela in meditationer” och den mest oväntade ”Skriv blogg om skapande-veckan”. Att jag också skrev en lapp ”Konsumera konst och andras skapande” gjorde mig väldigt glad och inspirerad men jag vill balansera upp den med eget skapande. Dagens fantastiska teknik ger oss näst intill oändliga möjligheter att konsumera andra människors skapande av ren förströelse-karaktär. Min längtan och önskan med den här veckan är att skapa så jag vill hålla lite koll på mig själv så att jag inte ramlar in i en vecka där jag njuter av andra istället för mig själv. Detta innebar också nya lappar som exempelvis ”Begränsa Facebook” och ”Inget SimCity” som annars får en hel del tid.

Parallellt med brainstorm och planering observerade jag mig själv och mitt beteende. Det brukar alltid vara väldigt spännande. Jag ville ju intensivt komma igång och jag trodde ett tag att jag valde fritt mellan alla gröna aktivitetslappar. Men eftersom tiden gick lade jag märke till att fotografi och mandala var mest intressant. Det visade sig genom att blicken ofta gick till den lappen, att det var fler idéer som väcktes om vad för typ av foto och mandalas jag ville utforska och att mina händer började plocka med kamera och objektiv! Eftersom jag varken ville ha prestationskrav eller styrande normer under denna vecka så släppte jag de inre röster som pockade på och ville ha en öppen och transparent omröstning, kanske med en liten förklaring om vad varje lapp innebar, och satte igång med lappen ”Fotografera och skapa egna mandalas”. Jag ska inte komma här och försöka bestämma över mig själv :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *