Första föreläsningarna i sociologi

Wow, jag har gått på de första föreläsningarna i sociologikursen, Sociologi GR (A), på Mittuniversitetet. Jag började på fulltidskursen innan jag fick reda på att jag fått plats på deltidskursen på distans, men det var roligt att gå på föreläsningarna och lyssna på teorier om socialpsykologi och diskutera frågeställningarna :)

Jag är för överväldigad av de två första stunderna för att beskriva alla tankar och reflektioner jag fått, men en grej etsade sig fast mer än övriga. Jag reagerade över rubriken på en sida; Sociologisk teori. Intressant, tänkte jag, och frågade om det fanns en sociologisk praktik också :) En kort tvekan från läraren Ulrika innan hon svarade att forskningen är praktiken där vi med metoder och former för analys tar reda på mer.

Jag funderade mycket på svaret och kom fram till att jag inte håller med. Sociologisk praktik för mig är när jag träffar andra människor och gör sociologi på riktigt :) Dessutom vill jag använda alla dessa teorier för att bli bättre på ledarskap på allehanda sätt och att kunna arbeta bättre som coach och konsult genom att bättre förstå vad som händer mellan människor och varför det händer.

Där ligger min sociologiska praktik ;) Imorrn ska jag på första föreläsningen i distanskursen. Det blir intressant att höra om Katarina har en annan uppfattning. Det kan bli kul :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *