Halloween och vackra bilder

Ibland överfaller kreativiteten mig. Ja, överfaller. Igår kväll gick jag med kameran i handen på väg till halloweenmiddag hos grannarna. Jag gick ensam och skulle hinna ikapp resten av familjen. På motorhuven på Audin (den är till salu förresten) lyste regndropparna i ljuset från gatubelysningen. Jag tog fram kameran för att föreviga. Kanske jag skulle kunna ha en droppbeströdd motorhuv i paketet med workshopbilder. Tyvärr hade jag inte blixten påslagen och fick för lång slutartid så bilden blev bara ett virrvarr av droppar som gjorde fula streck i bilden.

Eller vänta nu! Streck, så coolt :) Undrar hur det blir om jag… eller om jag… och så blev jag kvar vid motorhuven som är till salu. Ett bra tag tills jag uttömt idén med rörliga vattendroppar i olika mönster :D Jag måste jobba mer med långa slutartider och enkla motiv som i rörelse kan ge annorlunda effekter.

Imorrn kör vi workshop i eKorren och då har jag med mig mina nya associationsbilder som jag fick hem från framkallning förra veckan. Nu har jag nära hundra bilder med olika motiv och olika symboler att arbeta kreativt med på workshops eller andra möten. Det är så kul att höra hur olika frågor kan besvaras med hjälp av en bild och de associationer som uppstår. Ett exempel är “Det är lite struligt hos oss, ja kanske kaos till och med, jag ser änder som jaga efter en brödbit, de slåss och bråkar och det är fart och kaos. Det är jag som är brödbiten!” :) Det finns få sätt att få en situation förklarad så bra, som med hjälp av en bild och lite metaforer :D

2 thoughts on “Halloween och vackra bilder

  1. Underbar bild! Älskar långa slutartider, det kan göra något konkret till något vackert abstrakt på precis så lång tid som slutartiden är ställd till :)

    Och roligt att inte bara se bilder med lång slutartid tagna på vatten (i rörelse), det är liksom gjort…

    //J

  2. Visst är det så! Vatten i slomo är coolt, men upptaget på nåt sätt. Det var den första riktigt prisbelönade bild jag tog, från Galtströms bruk. Så visst har jag gjort mitt vatten jag med ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *