Hur tar man paus

När jag känner mig obekväm med en situation eller en händelse använder jag ordet ”man” istället för ”jag” eller ”vi” :) Så, hur tar man egentligen paus? Hur lugnar man ner sig? Kort sagt, hur tar man semester?

För att kunna svara på det måste man definiera vad semester är. Det är när jag inte arbetar utan är ledig. Men kan jag läsa en bok som har att göra med jobbet på semestern? Är jag ledig då? Jag tycker ju det såklart, eftersom jag gillar att läsa böcker och tycker om att få ihop nya kunskaper och förståelser, och man ska väl hålla på med det man tycker om på sin semester ;) Däremot kanske det var lite korkat att ta med en arkitekturbok på bröllopsresan, men hey, att ligga på en sandstrand och sola rakt upp och ner tycker jag är svårt, och jag får svårt att läsa deckare eller annan skönlitteratur för länge, så visst, om jag kan vila i en arkitekturbok så gör väl det mig till en bättre människa :D

Så imorrn åker familjen till Italien :)) Vi landar i Florens, tar hyrbil till Tignano utanför Siena och bor med goda vänner i ett hus på en vingård i två veckor. Därefter tar vi tåget ner till Rom för att avsluta Italien med fyra dagar i storstaden. Jag kan redan se tjejernas min när de får se dårarna i romarutstyrsel utanför Colloseum, eller när de i den här lilla kyrkan uppe på höjden får se kedjorna som Petrus satt fängslad i för 2000 år sedan :) Jag kommer att ta med mig Wikinomiks som verkar väldigt lovande och spännande om våra nya möjligheter att samarbeta över nätet och hur de driver helt nya affärsmodeller och företagsformer. Jag kommer att läsa mer i Giraffspråket för att med ett par veckors action se om jag har nya insikter i ämnet. Jag tänker nog läsa lite i Goffmans Jaget och maskerna men den är übertung så fasen vet om jag läser klart den :)

Jag har en Leif GW Persson med också, mordet på Palme, som verkar rejält lovande. Lite truligt skrivet och med en del uppenbara passningar in i justitievärlden men en spännande intrig och kul att se ett annat perspektiv på hela historien. Köpte också en bok om killen som högg av sig armen när han fastnade under en sten…

…men sen ska jag sola och bada och fotografera och vandra och äta god mat och dricka gott vin och uppleva fina små byar och coola italienska städer och känna den sköna kulturen på pulsen.

Och så bara vara såklart. Det är en fröjd att bara sitta och vara och se sina barn :) 

Så, jag kommer inte att vara här på drygt två veckor. Semester även från bloggen, hur nu det ska gå. Jag har upparbetat ett lätt beroende av att skriva, kommentera och se och uppleva er som söker er hit på allehanda sätt. Men som med superklister, om man drar isär de limmade ytorna en stund innan man sedan trycker ihop dem igen så får man en starkare fog, och så kanske det är med mig och bloggen med ;)

Jag önskar er alla en skön sommar och många upplevelser!

4 thoughts on “Hur tar man paus

  1. Ha en avkopplande semester och njut av gott rött vin, tunna skivor av skinka, god ost, din familj och alla fantastiskt omedelbara intryck som aldrig kommer igen. I sommar besöker jag o lille Filip N-län, kanske vi kan ses. Må gott

  2. Tack Johan! Italien var helt makalöst. Vi bodde ute på vischan mellan Siena och Florens, mitt i etruskisk historiebygd. Var man än tog sig låg där en liten stad med mur, torn och småskalig bebyggelse där det erbjöds gelato, vino och mycket god mat. Makalöst skön semester.
    Kul att du hittat hit ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *