Innan det är för sent

Jag är ju en temakille! Berättade om detta på workshopen vi hade med spelbolaget idag :) Jag valde ett fotografi av en eld vid incheckningen (frågan var Where am I today?) och berättade för gruppen att den för mig representerar känslan, eller kanske snarare förnimmelsen som byggs upp av strofen innan det är för sent! Just nu ser jag väldigt mycket i termer av innan det är för sent ;) Sedan i lördags är det mitt lilla minitema. Jag har fått feedback på andra områden jag fastnat i den senaste tiden. Några har påpekat att jag pratat mycket om situerad kognition, andra påpekat att det är mycket dynamiska system just nu, och vid ett tillfälle hörde jag att jag fastnat för artefakter, även om jag själv anser att artefakter och mojänger hör 90-talet till ;) Men nu är det för sent som är trallen för dagen…

Anledningen till att jag har med mig innan det är för sent just nu är en fest jag var på i lördags. Det var en rockfest med många sköna exkollegor från Försäkringskassan, och ute på verandan uppe på Våningen hamnade jag i några märkliga samtal som knöt varje mening som uttalades i gruppen till titeln på våra kommande memoarer. När jag snodde fraseninnan det är för sent och sa att det var titeln för mina memoarer så hände det. Den satt. Som en smäck! Den blev för det första väldigt användbar och rolig. Kanske det hade att göra med tidpunkten och mängden alkohol, men det blev rätt skoj att svara ”Jaa, vad jag gör nuförtiden? Jo, jag är på IT-Arkitekterna och bygger ett kontor i Sundsvall…innan det är för sent” :) Antagligen är nivån på humor så låg att mina barn skulle sucka tungt och så där kärleksfullt säga ”Men pappaaaa…” men då var det skoj. Men när allvaret tog tag i mig och jag insåg att jag måste skriva mina memoarer nu, innan det är för sent, hickade jag till och fick nåt att fundera på!

Innan det är för sent! Jamen, det gäller ju allt överallt och alltid. Varför inte gör det där jag tänkt på, innan det är för sent!? Varför inte säga det där jag grunnat på, innan det är för sent? Varför hejda och inte våga, varför säga nej och hålla tillbaka eller varför inte våga säga nej och någongång prioritera…innan det är för sent!

Fylld av upponervända tankar skriver jag detta inlägg…innan det är för sent ;D

 

2 thoughts on “Innan det är för sent

  1. Jo visst är det så, men frågan är om det är tiden som är grejen eller om det handlar om beslut och att välja? Och visst hinnr vi knö in en lunch före middag :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *