Intercity love – upplevelser på nattåg

😍 Det gick att öppna fönstret på tåget! Intercity love! Men när jag lyfte på toalettlocket  såg jag varken räls eller slipers utan det var vanligt wc-vatten. Minnen av barndomens tågresor bubblar upp. Utvecklingen går framåt!

🤯 För tjugo år sedan minns jag debatterna om varför högsta chefen minsann fick flyga men vi andra skulle åka tåg. Argumenten att hon bodde nära flygplatsen och att resan till stationen skulle kosta mer och ta längre tid och… Flyget gick snabbt, där ingick frukost, kändes lyxigt – vem ville skumpa fram baklänges på ett lutande tåg som dessutom framkallade illamående.

🆕 Idag känns det som en helt annan värld. Samtalen går annorlunda. Pandemin och frånvaron av flyg har krävt andra vanor. Jag hör fler berättelser om tågresor genom landet. Att ägna natten åt att sova på ett gammalt InterCity med öppningsbara fönster. Jag har ingen aning om hur sträckningen ser ut. Somnar på en plats och vaknar på en annan. Att ägna arbetstid på snabbtåg. Jag har gott om tid på tåget, skriver klart och skickar till dig. Så pratar vi numer.

😷 Hela arbetsdagar på tåget, Göteborg C – Sundsvall C. Det kräver framförhållning och planering. Svårt att ta ett snabbt möte på Masarin Consulting Group i Sundsvall över dagen. Men erbjuder mängder av fördelar. Även om det går att ha möten via video och telefon så blockar jag tid för arbete och studier. Äntligen ges utrymme för reflektion. Och jag fylls av hopp att det finns förändringar i samhället som går åt rätt håll!

🍾 Men kom ihåg att inte kasta ut skräp genom fönstret! 💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *