Jobbigt att vara poppis

Jag har just nu en låg period på bloggen. Förutom när hjärnan vilar sig maximalt, som t.ex. under en film med Harry Potter :) och tankar och reflektioner får poppa fram, så ägnar den sig åt planering av Q2-Q3 på jobbet, utvecklingssamtal, ökad takt i försäljning samt den ohemula rapporten om Weber, Marx och Durkheim. Det senare ett as att skriva, och trots färdigtidpunkten på fredag 2400 så har jag ännu ingen aning om hur jag ska skriva eller strukturera materialet :( Det är till och med så illa att jag försöker fuska, hehe, och söker febrilt på nätet när skrivinspirationen tryter så där så att man går till mejlen och kollar om det inte kommit nåt mejl den sista minuten sen jag kollade sist ;) Det är rätt märkligt men hjärnuschlingen är trött och kräver mer sömn och mer energi och kolhydrater och vätska nu än för några månader sedan. Väldigt skumt, men jag känner dessutom när den lägger av :) Som att det blir tyst i skallen, inget händer när jag försöker leda fram en tanke till en annan för att få dom att para sig och skapa fler tankar, märkliga associationer poppar upp helt ur det blå, jag ser mig själv skriva metaforer om tankar som beter sig som kaniner, jag blir plötsligt überreflekterande, nästintill schizofren, och inser plötsligt att jag kan gå och lägga mig medan jag skriver klart rapporten. Eureka, jag ska bara söka fram några smarta essäer från internet först.

Men, problemet är att det jag hittar när jag söker på Marx, Weber och Durkheim är sidor och inlägg på peterA.se, snyft, böl, grin :( Jag vill väl inte hitta mina egna sidor heller! Jag vill hitta andra som publicerat rapporter som svarar på frågan “Jämför och diskutera Marx, Durkheim och Weber i förhållande till varandra…yada yada…” men eftersom jag är så sjukt populär, googlesökt och sajtlänkad så dyker jag upp för högt i googles sökningar.

Så medan jag söker och hittar mig själv, på ett kusligt fascinerande rekursivt sätt, så är här ganska lugnt och nya inlägg eller kommentarer på era sköna kommentarer kan oartigtvis ta nån dag extra. Även om detta inlägg är ett bevis på det motsatta ;)

2 thoughts on “Jobbigt att vara poppis

  1. Men det är kanske så att du inte kan tvinga hjärnan till det här jobbet? Du kanske måste låta tankarna leta rätt på varandra för parning istället för att leda dem till varandra?
    Kort sagt, du kanske måste stänga av hjärnan för uppsatsjobbet så att det får ligga till sig på egen hand?

    Jag vet inte om det är så men det kan vara värt att testa.
    Lycka till

  2. Jo, jag släppte skiten för en stund, och när jag kom tillbaks hade jag en idé om en ny struktur och helt nya perspektiv på de tre klassikerna. Det blev för lite tid att skriva något riktigt bra, men avslappningen och reflektionen gav resultat :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *