Vilken typ är du?

Efter föräldramötet ikväll åkte jag på ICA för att köpa barnjuice till frukosten imorrn bitti. Barnjuice = juice till barnen, inte juice gjord på barn. När jag gled in på parkeringsplatsen märkte jag till min stora glädje att reflektionsmotorn snurrade. Den ifrågasatte mitt agerande bakom ratten. Rösten frågade varför jag alltid tror att det finns en plats närmre om jag bara kör lite till :)

Just det är ju rätt fräckt, och är lite kopplat till synsättet om glaset är halvtomt eller snart urdrucket ;) Tror du att du kommer att vinna mer om du bara fortsätter lite till, eller är du den som säkrar och cashar in en säker vinst tidigt i spelet. Just det här beteendet påverkar oss dagligen. I kön till tårtan på jobbet. Ställa sig först och va säker på att få en bit, eller ställa sig sist och räkna med att kunna ta det som blivit över :) Satsa på en riskabel sydostasienfond för att vinna storkovan (tänk att jag känner en som gjort just så) eller köra säkert och sätta in pengarna på bankkonto. Vi har olika drivkrafter och fyller våra behov på olika sätt. Fräckt :D

Jag är en gambler, så jag har hela pensionsinnehavet i Indien och Kina. Jag har ju fram tills nu kört konstant för fort och räknat med att inte åka fast så ofta. Jag kör alltid fram till ingången i fast visshet om att där finns en nära plats för mig med trötta ben. Jag hinner alltid skicka det där mejlet eller ringa det där samtalet innan jag ska vara på mötet. Jag skiter i riskanalysen och lägger tid på vinstmöjligheterna när projektet ska planeras.

Ibland är det bra.

Ibland är det mindre bra, och det gäller ju att veta när vilket beteende passar bäst. Eller när vilken konsult, roll, chef osv. passar bäst.

Play it safe, eller put your bacon in the game :D

5 thoughts on “Vilken typ är du?

  1. Eftersom du visat tendens på någon konstig läggning med en förkärlek till upprepning av siffror så får jag väl säga grattis (lite i efterskott) till datum och klockslag 090909 kl 09,09.

  2. Vilken människa har inte en spelare i sig? Jag menar, är inte livet fullt av valsituationer där vi måste spela efter en strategi som vi tror på. Medvetet eller omdevetet, och att sätta pengar i en räntefond är att spela och gambla på samma sätt. Det är snarare förmågan att leta efter eller bedöma risker som skiljer.

  3. Kör ännu fortare, varför fundera om glaset är halvfullt, eller halvtomt, säg bara ”fyll upp!” :-)

    Det är väl den personlighetstypen som hittar på en egen p-plats direkt utanför affären och som hindrar varutransporter och utryckningsfordon, retar gallfeber på stora delar av sina medkonsumenter, men ändå på något sätt representerar något härligt osvenskt icke jante…

Kommentera