Min grusade tro på världen är tillbaka

Jamen nog är det väl märkligt och otroligt intressant. Två betraktelser på blogvärlden under femton minuter. Håll i er:

I) Mest sökta termer på blogsök.se den senaste veckan är :):
    1) sexnovell
    2) sexblogg
    3) kissie
    4) blondinbella
    5) sex
Visst är det fascinerande hur vi människor är :) Med nya verktyg och användningsområden på webben får vi chansen att skapa innehållet själv och slippa att befinna oss i händerna på skrupellösa affärsmän som skor sig på våra svagheter. Vad gör vi då? Vi producerar lika, eller sämre material själva. Och när vi inte producerar utan konsumerar, ja då letar vi efter det enklaste och smaskigaste vi kan hitta. Vi dras till det som stimulerar våra lägsta primitiva behov. Sex, alkohol, spel… i den ordningen ;) Jaja, en blog om ledarskap och mänskliga relationer kommer knappast att hamna speciellt högt i en sådan topplista :D Vad är det med oss människor?

II) Jag har till slut bemödat mig att läsa bröderna Schulmans blogg (http://www.vf.se/Bloggstart/Schulman.aspx) på Värmlands Folkblad. Helt otroligt att två stureplansprofiler skriver en blog för en tidning i Värmland och blir lästa som en av de största bloggarna i Sverige. Med det innehållet! Det är helt otroligt egentligen. Jag läste ett inlägg som handlade om vad en av de två spånskallarna (kommer aldrig ihåg vem som är vem :) ätit till lunch. Det var en fryst portionslunch, nån biff av nåt slag, och den var jätteäcklig. Om detta handlade blogginlägget. Och det märkliga var inte att någon ägnar tid åt att skriva om den äckliga lunchen. Det mystiska var att det var 22 kommentarer på inlägget :D Det sitter alltså människor, svenskar som du och jag, och läser denna smörja, och de nöjer sig inte med det, utan de vill stoltsera med sitt alias och sin synpunkt om nån av schulmanbrödernas lunch. Kommentarerna varierade från “det där är ju superäckligt juh” till “nej, jag har lyckats hitta fem såna lådor för hundra spänn, strålande affär” :) Jag skrattade tills hulkningarna var på väg att övergå till gråt.

Så, med dessa två betraktelser i backspegeln kände jag att den grusade tro på en god värld blev ännu starkare. Om vi människor är så ynkliga att vi inte lyckas skapa mer under en dag än att vi skriver om den äckliga lunchen, och får 22 stackare att kommentera den…ja då vet jag inte vem som ska betala skatterna till vårt land när jag går i pension, suck. Men sen tänkte jag ett steg till. Om vi människor är så lättledda att det går att förmå dem/oss att ägna tid åt den här typen av märkliga beteenden, då borde vi kunna utnyttja den svagheten, det säkerhetshålet i hjärnan på oss. Vi skulle kunna utnyttja det till något positivt. Tänk om vi kunde smyga in kommentarer om energihushållning, godhet, miljötänkande och så vidare. Om bröderna schulman var så übersmarta att dom använde sina bloggar till annat än att få sina fifteen minutes of fame, och tjäna en massa stålar. Nej att dom kunde omvända människor till ett högre syfte, ett godare syfte. Men kanske det inte funkar. It takes one to know one :) så när de väl ändrat hållning så blir de ointressanta för pöbeln ;) Men nog sjutton skulle det vara en angelägen gärning?

Så, min uppmaning är till alla ni som inte sitter med en intressant, retoriskt väl skriven blogg som ingen bryr sig om i avsaknad av sex, våld och luncher. Min vädjan går till er som har hittat ingridienserna till folkets lustar. Ni borde kunna ta en stafettpinne av välgärningar och göra något gott ;D

Jag skrattar fortfarande…visst är det roligt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *